Κυριακή 7 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μέτρα» εμπαιγμού των χαμηλόμισθων

Κυνική όσο ποτέ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη τα πολυδιαφημισμένα εδώ και δύο χρόνια «μέτρα» για τη λεγόμενη εισοδηματική ενίσχυση των «χαμηλόμισθων».

Ειδικότερα, στην κοινή υπουργική απόφαση για την «εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα», ορίζονται τα εξής:

Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 3.000 ευρώ, δηλαδή το 1 εκατ. δρχ. ή 71.400 δρχ. το μήνα. Φτάνουν, μάλιστα, στο απίστευτο σημείο να συνυπολογίζουν στο μηνιάτικο των 71.400 δρχ. και τα τυχόν εισοδήματα που έχουν τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας! Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές, τότε η κυβέρνηση θα «επιδοτήσει» κάθε παιδί - μαθητή της οικογένειας που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση, με το πενιχρό ποσόν των 300 ευρώ (102.000 δρχ.) το χρόνο, δηλαδή με 8.500 δρχ. το μήνα. Βέβαια, σε μια τέτοια κατάσταση απόλυτης ένδειας, το παιδί, κατά πάσα πιθανότητα, αν δεν έχει ήδη, σύντομα πρόκειται να εγκαταλείψει το σχολείο και η «φιλεύσπλαχνη» κυβέρνηση θα απαλλαγεί «μια και καλή» ακόμη και από αυτό το ελάχιστο κόστος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ