Κυριακή 7 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Χοντρό φακελάκι»

Στα πολλά και σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, που αντιμετωπίζει το σχετικά νέο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας - κυρίως λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό - ήρθε, γρήγορα, να προστεθεί και το «φακελάκι», το οποίο δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια πρόσβασης στο νοσοκομείο, ιδιαιτέρως για τους ασθενείς με μικρό βαλάντιο.

Δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπάρχουν καταγγελίες ασθενών, αλλά και γιατρών του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σύμφωνα με τις οποίες συγκεκριμένοι γιατροί του Πανεπιστημιακού χρηματίζονται από ασθενείς για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Κάποιος, μάλιστα, καθηγητής, ο οποίος θεωρείται από τους πιο «φιλοχρήματους», «ακριβούς» και «ανάλγητους», λέγεται ότι έφτασε στο σημείο να ζητήσει «φακελάκι» και από συγγενή του!

Οι καταγγελίες είναι σε γνώση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, της Ιατρικής Σχολής, του προέδρου του ΠΕΣΥ Θεσσαλίας Γ. Πάγκαλου και του Λαρισαίου υφυπουργού Υγείας Εκτ. Νασιώκα. Παρ' όλα αυτά, δε λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, με το οποίο σχετίζονται λίγοι επίορκοι γιατροί, εν αντιθέσει με την πλειοψηφία των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που εργάζονται συνειδητά και με αυτοθυσία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ