Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι μυστικές υπηρεσίες και η τρομοκρατία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η τρομοκρατία δε θα μπορούσε να επιτύχει τους στόχους της και να μένει απρόσβλητη για 27 ολόκληρα χρόνια, χωρίς τη στήριξή της από μυστικές υπηρεσίες, υπογραμμίζει ο Γιώργος Ραυτόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και νυν μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τον Ιούνη του 1987 είχε γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης από την οργάνωση «1η Μάη», σε συνέντευξή του στη χτεσινή «Χώρα». Σημειώνει συγκεκριμένα ο Γ. Ραυτόπουλος, σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα εμπλοκής μυστικών υπηρεσιών στη δράση της τρομοκρατίας:

«Μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι η τρομοκρατία θα μπορούσε να επιτύχει τους στόχους της και να παραμείνει απρόσβλητη για 27 ολόκληρα χρόνια χωρίς χρηματοδοτική στήριξη και χωρίς το δανεισμό της πείρας και την προστασία των μυστικών υπηρεσιών. Οι μυστικές υπηρεσίες διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη γέννηση, στην ανάπτυξη και στην ύφανση του μύθου των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Στην ίδια συνέντευξη μιλά και για την προσωπική του περιπέτεια, θέτοντας ένα κρίσιμο ερώτημα: «Για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από τον Ιούνη του 1987 αλλά και για ένα επίσης μεγάλο διάστημα μετά την απόπειρα εναντίον μου βρισκόμουν υπό την "προστασία" της ΚΥΠ. Το βασανιστικό ερώτημα που με απασχόλησε τότε και που με απασχολεί και σήμερα είναι πώς αυτοί οι εμπειρότατοι πράκτορες της ΚΥΠ δεν αντελήφθησαν ότι οι τρομοκράτες της "1ης Μάη" με παρακολουθούσαν επίσης. ΄Η, μήπως, τους αντελήφθησαν;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ