Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Υπόθεση όλων ο αγώνας για τη δημόσια Υγεία

Με εκπροσώπους της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης

Την ανάγκη θεσμικής συμμετοχής του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) στη χάραξη και άσκηση της κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σημείωσε ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος της δημοτικής Κίνησης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα». Στη διάρκεια συνάντησης που είχε χτες αντιπροσωπεία της δημοτικής Κίνησης με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΘ, συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας και διαρκώς οξύνονται, με πρώτα θύματα τους χρήστες των υπηρεσιών Υγείας, δηλαδή τους πολίτες. Καταγγέλθηκε ότι ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών, σήμερα, γιγαντώνεται ο ιδιωτικός τομέας σε βάρος του δημόσιου. Οι γιατροί αναφέρθηκαν στην πολιτική απαξίωσης της δημόσιας και δωρεάν Υγείας σε όλες τις βαθμίδες και σημείωσαν την αναγκαιότητα στήριξης της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, ώστε και οι άλλες βαθμίδες να επιτελέσουν ανεμπόδιστα το κλινικό και πανεπιστημιακό τους έργο.

Καταγγελτικός ήταν ο πρόεδρος του ΙΣΘ κ. Νικολαΐδης: «Καμία κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε να λύσει τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας. Νοιάζονται μόνο για το πώς θα ελέγχουν την κατάσταση. Προτίμησαν να τα βάλουν με τους γιατρούς, όταν γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι είναι άνθρωποι του μεροκάματου. Δείτε τους γιατρούς του ΙΚΑ. Από τους 7.500 οι 5.500 είναι συμβασιούχοι».

Ο κ. Βέργουλας, μέλος του ΔΣ, μίλησε για την ανάγκη διπλασιασμού των δαπανών που δίνονται από τον προϋπολογισμό για την Υγεία, προκειμένου να στηριχτεί η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, η νοσοκομειακή κλπ., και παράλληλα να διαμορφωθούν αμοιβές ικανοποιητικές για τους γιατρούς.

Στην πρόσφατη απόφαση του ΙΣΘ να ζητήσει την υποχρεωτική παρουσία γιατρού σε όλους τους χώρους δουλιάς, ώστε να πάψουμε να θρηνούμε εκατόμβες θυμάτων, αναφέρθηκε ο κ. Αναστασιάδης.

«Θεωρούμε ότι η ΤΑ δεν μπορεί να είναι θεατής των όσων συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας. Πρέπει να έχει λόγο, συμμετοχή. Να παλεύει για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας, για το δικαίωμα των πολιτών να απολαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες Υγείας υψηλού επιπέδου και το δικαίωμα των γιατρών, των νοσηλευτών να εργάζονται κάτω από ανθρώπινες συνθήκες με ικανοποιητικές αμοιβές», σημείωσε ο Αγ. Σαχίνης, περιγράφοντας τις θέσεις της παράταξης. Και κατέληξε: «Θέλουμε μια ΤΑ που θα παλεύει ώστε η πρόληψη να μπει σε όλους τους χώρους, σε σχολεία, κατοικίες, χώρους δουλιάς. Και γι' αυτό θα παλέψουμε. Δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε ενεργά συμμέτοχους όλους τους δημότες, και τους φορείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ