Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
Πρόταση για Δημόσιο Ενιαίο Εκθεσιακό Φορέα

Την πρόταση δημιουργίας ενός Δημόσιου Ενιαίου Εκθεσιακού Φορέα, που θα αξιοποιεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία των εργαζομένων, καταθέτει η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση» με υποψήφιο νομάρχη Θεσσαλονίκης τον Γιώργο Ρόκο, αντιδρώντας έτσι στην προσπάθεια δημιουργίας στην Αθήνα, νέου εκθεσιακού φορέα, ιδιωτικού, που θα έρθει να ανταγωνιστεί τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και τη Helexpo (το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των οποίων, ακόμη δεν έχει αποκλειστεί οριστικά).

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, γύρω από τη δημιουργία εκθεσιακού κέντρου στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στην Αθήνα, αλλά και τις επιλογές της κυβέρνησης στο χώρο της εκθεσιακής πολιτικής που αφορούν τη Θεσσαλονίκη και προβάλλονται ως μοχλός ανάπτυξης, η ΝΑΣΥ ξεκαθαρίζει πως θα αντιπαλέψει με κάθε τρόπο την πολιτική που θέλει να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη από πόλη της παραγωγικής ανάπτυξης σε πόλη παροχής φθηνών υπηρεσιών, διαμετακομιστικού εμπορίου και πόλη περάσματος ΝΑΤΟικών στρατευμάτων και εγκατάστασης πολυεθνικών στρατηγείων.

Μια πολιτική που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος, δηλώνοντας ότι με την EXPO και τις εγκαταστάσεις της (έχει επιλεγεί να γίνουν στις εκτάσεις του ΤΕΙ στη Σίνδο) θα αναδειχτεί ένα δυναμικό σύγχρονο περιβάλλον, ανάλογο και κατάλληλο για τις συνθήκες του 21ου αιώνα.

«Η πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΘ και γενικότερα των βασικών επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα που αποτελούν για το νομό μοχλό ανάπτυξης (Λιμάνι, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, κλπ.) έχει τη σφραγίδα των δύο κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), που στηρίζουν για διαχειριστές της πολιτικής τους στο χώρο της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τους Παπαγεωργόπουλο - Βούγια και Ψωμιάδη - Χατζησάββα. Και οι ίδιοι, ως γνήσιοι εκφραστές του δικομματισμού, επιμένουν να συγκαλύπτουν τις ευθύνες που οδηγούν τη Θεσσαλονίκη στην υποβάθμιση», αναφέρει η ΝΑΣΥ.

Μάλιστα διευκρινίζει πως δεν έχει αυταπάτες ότι η διεκδίκηση και η πραγματοποίηση της παγκόσμιας έκθεσης EXPO το 2008, που προβάλλεται ως κεντρικός μοχλός ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη, μπορεί ως διά μαγείας να λύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα του νομού (ανεργία, υποαπασχόληση, βιομηχανική συρρίκνωση κλπ.).

Η ΝΑΣΥ δηλώνει ότι θα επιμείνει να αγωνίζεται μαζί με το λαό της Θεσσαλονίκης για μια άλλη πολιτική, αυτή της παραγωγικής ανάπτυξης και παράλληλα θα διεκδικήσει: «Την υλοποίηση όλων των απαραίτητων υποδομών του νομού με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών (μετρό, υποθαλάσσια, είσοδοι κλπ.). Θα αντισταθεί στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΘ και θα παλέψει ώστε (σε ενδεχόμενη μετεγκατάστασή της) ο σημερινός χώρος της ΔΕΘ να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των πολιτών σε πράσινο και υποδομές πολιτισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ