Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΔΥΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
Κυβερνητικοί ΦΟΡΟ-ΕΛΙΓΜΟΙ ενόψει εκλογών

Στάχτη στα μάτια των φορολογουμένων με μικρά και μεσαία εισοδήματα προσπαθεί να ρίξει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με τα δύο φορολογικά νομοσχέδια που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα από τον υπουργό Οικονομικών. Φορώντας - ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών - το... φιλολαϊκό κοστούμι, η κυβέρνηση γνωστοποίησε, χτες, μόνον τις διατάξεις που περιέχουν κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις στις κληρονομιές και τις γονικές παροχές ιδιωτών (ακίνητης, αλλά και κινητής περιουσίας) και οι οποίες συνοδεύονται, βέβαια, από νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο.

Την ίδια στιγμή, επιδιώκοντας η κυβέρνηση, να περιορίσει στο ελάχιστο το πολιτικό κόστος για τους κυβερνητικούς υποψήφιους, κρατά για μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη, τη δημοσιοποίηση των διατάξεων του τρίτου νομοσχεδίου, το οποίο συμπεριλαμβάνει μια σειρά φοροεισπρακτικά μέτρα, σε βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων (νέα κλίμακα φορολογίας προσωπικών εισοδημάτων, επιβολή ΦΠΑ στις οικοδομές, καθιέρωση φόρου κατοχής στα ακίνητα κλπ).

Δείγμα των φορομπηχτικών προθέσεων της κυβέρνησης, αποτελεί και η απόφασή της να συμπεριλάβει στο ένα από τα δύο νομοσχέδια που κατατέθηκαν χτες, την αύξηση των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων ΙΧ για το 2003, που φτάνουν μέχρι και 12,4%.


ΣΕΛ.  10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ