Τετάρτη 31 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Εντονη διαμαρτυρία για τις ανελέητες ανατιμήσεις

Ανακοίνωση των συνεργαζόμενων ομοσπονδιών

Να σταματήσει τη βίαιη επιθετικότητά της, που εκφράζεται με την άκρατη αντιλαϊκή - αντικοινωνική πολιτική της, καλούν την κυβέρνηση οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ-ΝΑΤ-ΔΗΜΟΣΙΟ-ΕΛΤΑ-ΟΤΑ. Παράλληλα, καλούν τους συνταξιούχους να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ιδιαίτερα, ο ανελέητος βομβαρδισμός αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης του λαού, από τα κραυγαλέα προβλήματα που συσσωρεύονται από το βάθεμα της ανισότητας. Επίσης, σημειώνεται ο καταιγισμός ακρίβειας, με αλλεπάλληλες ανατιμήσεις σε προϊόντα, αγαθά και υπηρεσίες(π.χ. απανωτές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ).

Σημαντική, επίσης, η καταγγελία των συνταξιουχικών οργανώσεων, για την ασυδοσία που επικρατεί στη διαμόρφωση των τιμών στα φάρμακα. Υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, «η ασυδοσία διαμόρφωσης τιμών στα φάρμακα και η ακρίβεια που ξέσπασε σε φάρμακα ευρείας χρήσης, έστω και αν είναι χαμηλής τιμολογιακής στάθμης, δεν παύουν να ροκανίζουν το πενιχρό εισόδημα χιλιάδων συνταξιούχων μας, καθώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα αγοράς τροφίμων για στοιχειώδη διαβίωση και με το βιβλιάριο στο χέρι για αγορά φαρμάκων σε καθημερινή βάση».

Στη συνέχεια σημειώνουν ότι «είναι αδιανόητο να λυμαίνονται την υγεία του λαού μας, τους ανήμπορους χιλιάδες συνταξιούχους μας, μια χούφτα μεγαλοεισαγωγείς, μεγαλέμποροι και φαρμακοβιομήχανοι, το πανάκριβο φάρμακο που αποτελεί κοινωνικό αγαθό».

Απαιτούν, τέλος, να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στη μείωση συμμετοχής στα φάρμακα στο 10% για όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο γι' αυτούς που παίρνουν το ΕΚΑΣ, ν' ανασυγκροτήσει εκ βάθρων τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου (ΕΟΦ) που καλύπτει επί σειρά ετών με τεράστιο ποσοστό φαρμάκων τις καταναλωτικές ανάγκες της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ