Τετάρτη 31 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξεφτίλα και εικονική πραγματικότητα

Αμέριστο το ενδιαφέρον του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Χρ. Παπουτσή για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), γι' αυτό και την... έκφρασή του την ανέθεσε σε εταιρία που έχει αναλάβει «την παραγωγή μιας σειράς διαφημιστικών ταινιών, μία από τις οποίες αναφέρεται στα προβλήματα μετακίνησης συμπολιτών με κινητική δυσκολία».

Η διαφημιστική εταιρία με τη σειρά της βγήκε στην πιάτσα και με e-mail αναζητεί «τον πρωταγωνιστή, έναν καθημερινό άνθρωπο με κινητική δυσκολία, ο οποίος θα πρέπει να μετακινηθεί στην Αθήνα με το αναπηρικό του κάθισμα».

Οι ενδιαφερόμενοι πρωταγωνιστές μπορεί και να μην είναι κάτοικοι των Αθηνών, αλλά θα πρέπει τις μέρες των δοκιμαστικών και των γυρισμάτων να βρίσκονται στην «Ομορφη Πόλη» - όπως λέει και ο συνδυασμός του Παπουτσή. Ο «επιλεγμένος πρωταγωνιστής θα εργαστεί επ' αμοιβή στα γυρίσματα για μια ημέρα» αναφέρει η διαφημιστική εταιρία.

Για την εικονική πραγματικότητα και όχι για τα ΑμΕΑ αυτά καθεαυτά ενδιαφέρεται ο Παπουτσής, που ξοδεύει ποιος ξέρει πόσα εκατομμυριάκια στη διαφήμιση, από τα οποία κι ένα ψωρομεροκάματο θα καταλήξει σε κάποιο φουκαρά κι ανάπηρο.

Η ξεφτίλα, δηλαδή, στο αποκορύφωμα. Πάντως τα ΑμΕΑ μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές για την Αθήνα ψηφίζοντας την «Αριστερή Συμπαράταξη» με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ