Τετάρτη 31 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Σε δημόσια συζήτηση καλεί τους Κληρίδη - Ντενκτάς το Ευρωκοινοβούλιο

Η Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει να καλέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για δημόσια συζήτηση για το Κυπριακό και τις προοπτικές επίλυσής του ενόψει και της ένταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει χτες ο «Φιλελεύθερος», η κίνηση αυτή έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών, Γερμανού Ελμαρ Μπροκ, ο οποίος είχε εκ των προτέρων συνεννοηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Πατ Κοξ.

Η πρόσκληση προς τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ντενκτάς δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί, ωστόσο οι δύο πλευρές έχουν βολιδοσκοπηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές, η Λευκωσία δε φαίνεται να ευνοεί σε αυτή τη φάση μια δημόσια συζήτηση του Προέδρου Κληρίδη με τον Ντενκτάς, καθώς αυτό θα επηρεάσει την εν εξελίξει διαδικασία των απευθείας συνομιλιών.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί μια δημόσια συζήτηση όταν τα Ηνωμένα Εθνη έχουν επιβάλει από τον περασμένο Γενάρη, που άρχισαν οι απευθείας συνομιλίες, εμπάργκο δηλώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ