Τετάρτη 31 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Προεκλογικές φιέστες για τον προαστιακό

Ανακοίνωση της «Συνεργασίας Αλλαγής Αγίων Αναργύρων» και του υποψήφιου δημάρχου Κώστα Μούρτη

Προεκλογική φιέστα για το ανύπαρκτο έργο της υπογειοποίησης του προαστιακού σιδηροδρόμου πραγματοποίησε προχτές το βράδυ ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων με σκοπό την υφαρπαγή των ψήφων των δημοτών. Το έργο αυτό βρίσκεται προς υλοποίηση στις προεκλογικές υποσχέσεις του δημάρχου από το 1994 που το παρουσίαζε ως έργο πνοής για την πόλη. Το 1998 η εφημερίδα του δημάρχου πληροφορούσε τους δημότες όχι μόνο για την έναρξη του έργου αλλά και για ποια εταιρία το είχε αναλάβει. Τοποθετήθηκαν μάλιστα και πινακίδες για να πειστούν και όσοι δεν πίστευαν τις υποσχέσεις. Το έργο αυτό, σημειώνουμε, πως τον περασμένο Ιούνη είχε ακυρωθεί από τα έργα που θα εξυπηρετήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής Γιάννας Αγγελοπούλου.

Σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Μούρτης υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «Συνεργασία Αλλαγής Αγίων Αναργύρων» επισημαίνει πως «κανείς δεν ξέρει πόσες φορές θα προσπαθήσουν να ξεγελάσουν με το ίδιο ψέμα τον κόσμο. Το έργο είχε «ξεκινήσει» πριν τέσσερα χρόνια αλλά ούτε τσαπιά δεν έπεσε». Η «Συνεργασία Αλλαγής» θα αγωνιστεί μαζί με τους κατοίκους των άλλων όμορων δήμων με τις γραμμές να γίνει η υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών σε όλο το μήκος τους. Ολοι οι ελεύθεροι χώροι που θα προκύψουν, να αποδοθούν στο Δήμο για πράσινο, αναψυχή, πολιτισμό και αθλητισμό. Οι όποιες ρυθμίσεις(συγκοινωνιακές, κυκλοφοριακές, πολεοδομικές) να καθοριστούν μόνο με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η «Συνεργασία Αλλαγής» θα αγωνιστεί ο σιδηρόδρομος να εξυπηρετεί πρωτίστως τους εργαζόμενους κατοίκους, θα καταγγείλει και θα αντιταχτεί στην οικονομική εκμετάλλευση του έργου από τα ιδιωτικά συμφέροντα και θα επιμείνει στον ενιαίο, δημόσιο και λαϊκό χαρακτήρα των μαζικών μέσων μεταφοράς.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Γεράσιμος Θεοδωράτος δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων, επισήμανε πως πρόκειται για μια ακόμα προεκλογική φιέστα του δημάρχου και πως κι αν ακόμα γίνει το έργο έτσι όπως γίνεται από την κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, καταστρέφει την περιοχή κι έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή των πόλεων από όπου περνάει ο προαστιακός σιδηρόδρομος. «Η κυβέρνηση όμως και η δημοτική αρχή, επισήμανε, αδιαφορούν για τα παραπάνω και μέσω του έργου εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και τα υπερκέρδη των εταιριών και τη μεγάλη ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων. «Εμείς σαν παράταξη, τόνισε ο Γ. Θεοδωράτος, σε συνεργασία με άλλους φορείς προχωρήσαμε το τελευταίο τετράμηνο σε κινητοποιήσεις, ενημερώνοντας παράλληλα τους κατοίκους για τις θέσεις μας που είναι ταυτόσημες με το συμφέρον της περιοχής και των κατοίκων. Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε στις καταστροφικές επιλογές για την περιοχή μας και παράλληλα παλεύουμε για την απομάκρυνση του 301 στρατοπέδου, των εγκαταστάσεων του υπουργείου Γεωργίας και του γκαράζ του ΟΣΕ». Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Χρ. Βερελή πως δεν υπάρχει χρόνος και χρήμα για την ολοκλήρωση των έργων ο Γ. Θεοδωράτος τόνισε πως «οι μόνοι υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι και οι μέχρι σήμερα πολύχρονες και εν πολοίς σκόπιμες καθυστερήσεις στο έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου που επέφεραν τη στενότητα του χρόνου και τις τεράστιες αυξήσεις στο κόστος του που καρπώνονται οι εταιρίες. Εμείς, πάντως, δε θα υπογράψουμε την καταδίκη μας», κατέληξε ο Γ. Θεοδωράτος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόβουν δέντρα - φυτεύουν τσιμέντο (2008-07-03 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας (2006-01-28 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση αγνοεί το ΣτΕ (2002-10-05 00:00:00.0)
Ποιοι μεθοδεύουν την επιφανειακή χάραξη (2002-06-28 00:00:00.0)
Δυναμική αντίδραση στις απαλλοτριώσεις (2002-06-11 00:00:00.0)
Εγκαταλείπεται η υπογειοποίηση (2002-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ