Τετάρτη 31 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δημαγωγία - αντίδοτο στα αδιέξοδα

Στη δοκιμασμένη τακτική της αχαλίνωτης δημαγωγίας προσφεύγει, άλλη μια φορά, η ηγεσία της ΝΔ προκειμένου να αποκρύψει αφ' ενός το αδιέξοδο της κατ' ευφημισμόν αντιπολιτευτικής τακτικής της και από την άλλη να αποτρέψει περαιτέρω «κλείσιμο της ψαλίδας» με το ΠΑΣΟΚ στα γκάλοπ.

Η ηγεσία της ΝΔ διαπιστώνοντας ότι είναι σχεδόν ανήμπορη να εμποδίσει την κυβερνητική εκμετάλλευση της υπόθεσης της «17Ν», επιχειρεί να στρέψει την προσοχή στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα (αγρότες, ακρίβεια), όπου δημαγωγεί ασύστολα, προσδοκώντας ότι θα «αντέξει» μέχρι το Σεπτέμβρη οπότε ελπίζει ότι το θέμα της «τρομοκρατίας» θα έχει πάψει να μονοπωλεί την επικαιρότητα.

Το θέμα της εξάρθρωσης της «17Ν» συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη στελεχών υπό τον Κ. Καραμανλή, όπου επαναβεβαιώθηκε η γραμμή της στήριξης των διωκτικών αρχών, ενώ ζητήθηκε στοίχιση όλων πίσω από αυτή τη γραμμή και να σταματήσει το φαινόμενο των «αποκλινουσών» τοποθετήσεων από ορισμένους βουλευτές. «Υπάρχουν ερωτήματα, αλλά θα περιμένουμε να προχωρήσουν οι έρευνες και να διαλευκανθεί η υπόθεση και θα ξανατοποθετηθούμε» είπε στη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΝΔ, ρίχνοντας το σύνθημα της «αυτοφίμωσης» ενόψει του υπέρτατου στόχου της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Ο Κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «θα συνεχίσουμε να τηρούμε την υπεύθυνη και συνετή στάση που κρατήσαμε μέχρι σήμερα».

Ως αντιπερισπασμό η Ρηγίλλης επιχειρεί να γατζωθεί στα «προβλήματα της καθημερινότητας». Χαρακτηριστικές οι χθεσινές δηλώσεις του γραμματέα της ΚΟ Δημ. Σιούφα, ο οποίος αίφνης διαπίστωσε «ένα κύμα ακρίβειας που πλήττει πρωτίστως τους οικονομικά ασθενέστερους», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την προσήλωση της κοινής γνώμης στα ζητήματα της τρομοκρατίας για να εξαπολύσει νέα εισπρακτική επιδρομή». Αναφέρθηκε στις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας και στην αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ είπε ότι θα ακολουθήσουν, σιωπηρά, νέες αυξήσεις φόρων όπως για παράδειγμα στα τσιγάρα κ.ά. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σπεκουλάρει πάνω στον προδιαγραμμένο αφανισμό των αγροτών (που γίνεται με τη στήριξη του κόμματός του) λέγοντας ότι οι αγρότες «θα χάσουν δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές, με αποτέλεσμα να υποστούν νέα σοβαρή ζημιά, αντί να αποκομίσουν κέρδος από τις καλλιέργειές τους».

Την ίδια στιγμή, έχει ξεκινήσει επιχείρηση πειθούς από τον γραμματέα του κόμματός του, Ευ. Μεϊμαράκη, καθώς υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ για την υποψηφιότητα του Γ. Τζαννετάκου για την υπερνομαρχία Αθηνών. Η έκταση των αντιδράσεων, η οποία αντανακλάται και στο φιλικό Τύπο, έχει αιφνιδιάσει τη Ρηγίλλης, η οποία καταβάλλει προσπάθειες για την απορρόφηση των κραδασμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ