Παρασκευή 9 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία των φίλων της ειρήνης, στην επέτειο του ολοκαυτώματος των Χιροσίμα - Ναγκασάκι

Motion Team

Να καταργηθούν οι βάσεις, να σταματήσουν οι επεμβάσεις, να καταστραφούν όλα τα πυρηνικά όπλα και τα άλλα μέσα μαζικής καταστροφής και να διαλυθεί το ΝΑΤΟ, το εργαλείο του πολέμου των ιμπεριαλιστών, απαίτησαν μαζικά και αποφασιστικά χθες το βράδυ ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Με τη χθεσινή διαδήλωση τίμησαν τα θύματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και έδωσαν υπόσχεση συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών που για άλλη μια φορά σήμερα σπρώχνουν την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής.

Εκεί, μπροστά στο Αγαλμα του Βενιζέλου, διαμήνυσαν πως μαζί με τους λαούς και την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν ακούραστα την πάλη μέχρι να βάλουν οριστικά φραγμό στα σχέδια των αρχιτρομοκρατών του κόσμου, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Στη συνέχεια με μαχητική πορεία κατευθύνθηκαν προς το αμερικάνικο προξενείο διαδηλώνοντας πως «τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί είναι η Νέα Τάξη και οι Αμερικανοί». Λίγο πριν το τέλος της κινητοποίησης τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των χιλιάδων αθώων θυμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Φ. Καρκατζούνης, εκπρόσωπος της ΝΔΕ. Ο Θ. Κυριακίδης, γραμματέας του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, διάβασε το ψήφισμα του ΕΚΘ με το οποίο σημειώνεται ότι «μόνη ελπίδα είναι ο αγώνας των λαών. Ο αγώνας όλων των εργαζομένων ενάντια στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών και στους τρομονόμους τους».

Μίλησε ο Μ. Σπυριδάκης, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ. Αναφέρθηκε στο πυρηνικό έγκλημα των ΗΠΑ και στο στόχο του. «Ηταν πράξη τρομοκράτησης και προειδοποίησης προς τα απελευθερωτικά κινήματα που είχαν θεριέψει την περίοδο του αντιφασιστικού πολέμου, ιδιαίτερα στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο. Και μια προειδοποίηση προς τη νικηφόρα Σοβιετική Ενωση».

Σημείωσε ότι «αυτοί που θέλουν να καθορίζουν τις τύχες του κόσμου είναι υπόλογοι για τα πιο μεγάλα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας και τώρα ετοιμάζονται να διαπράξουν ακόμη χειρότερα με τον πόλεμο στο Ιράκ και τη γενίκευσή του και σε άλλες περιοχές του κόσμου».

Ξεκαθάρισε πως σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη επαγρύπνησης και μαζικής κινητοποίησης. Η ανάγκη να δυναμώσει το φιλειρηνικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. «Οι λαοί έχουν τη δύναμη αρκεί να αποφασίσουν να μπουν φραγμός και να ανατρέψουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών», κατέληξε.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μέσα από την οποία μετέφεραν το κάλεσμα: «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη». Εξω από το αμερικάνικο προξενείο ύψωσαν φωνή καταγγελίας: «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και προειδοποίησαν πως «και τότε και τώρα ίδιος ο εχθρός, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ιμπεριαλισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ