Σάββατο 10 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γνώριζαν για την κλοπή του οπλισμού;

«Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της "Χ", οι αρχές Ασφαλείας και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχαν ενημερωθεί για πιθανή ενέργεια των τρομοκρατών και μάλιστα έστειλαν ολιγάριθμα κλιμάκια στην Κω, τη Λήμνο και τη Λέρο, όπου υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες.

Ο ένας ή οι δύο άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που πήγαν στην Κω, στις αρχές της προπερασμένης βδομάδας, κάτω από απόλυτη μυστικότητα και χωρίς να έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ή η ΕΥΠ -δείγμα της έντονης αντιπαράθεσης και μυστικοπάθειας που υπάρχει μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών- παρακολουθούσαν το συγκεκριμένο στρατόπεδο, όπως αναφέρουν στη "Χ" ανώτατες στρατιωτικές πηγές...

... Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πολύ πιθανό η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να είχε ενημερωθεί από εξωτερικό "πληροφοριοδότη" για την κλοπή του στρατοπέδου, την οποία δεν είχαν πάρει χαμπάρι οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της μονάδας και κατ' επέκταση οι επιτελικές στρατιωτικές αρχές του νησιού, και να προσδοκούσε ότι θα εντόπιζε τους δράστες και τα κλοπιμαία πριν αυτοί καταφέρουν να διαφύγουν από την Κω».

Αυτά γράφει, ανάμεσα σ' άλλα, η χθεσινή «Χώρα». Και στο βαθμό, που οι πληροφορίες της είναι σωστές και ανταποκρίνονται σε αντίστοιχα γεγονότα, δεν προκύπτουν μόνο σοβαρές ευθύνες, για τις σχετικές υπηρεσίες και την πολιτική τους ηγεσία, αλλά και πολλά και κρίσιμα ερωτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ