Σάββατο 10 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Υποπτες μεθοδεύσεις

«Η ώρα της νέας τάξης», του Γιάννη Δερμετζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
«Η ώρα της νέας τάξης», του Γιάννη Δερμετζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Ο «Ριζοσπάστης» είναι από τις εφημερίδες που αποφεύγει τους υπερθετικούς βαθμούς. Προσπαθεί να ενημερώνει τους αναγνώστες του υπεύθυνα και με νηφαλιότητα. Ακόμα και όταν οι ειδήσεις (όχι οι «ειδήσεις») που έρχονται στο φως της δημοσιότητας βοούν πως κάτι βρώμικο, ύποπτο και επικίνδυνο κρύβεται πίσω από την πρώτη ανάγνωσ;h τους. Τα κρίσιμα ερωτήματα που θέτουν οι κομμουνιστές όλο το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τη «17Ν», μπορεί να μένουν αναπάντητα από τους αρμόδιους, απαντώνται όμως καθημερινά από την ίδια τη ζωή. Από τη δράση και τις μεθοδεύσεις φανερών και μυστικών υπηρεσιών, σκοτεινών και ολοφάνερων επιτελείων, κυβερνητικών και κατασταλτικών μηχανισμών.

Από την πρώτη στιγμή ήταν παραπάνω από ξεκάθαρο ότι στο όνομα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας έμελλε -και μέλλει- να ξεδιπλωθεί μια ολόκληρη προσπάθεια κατατρομοκράτησης του λαού. Μια επιχείρηση αμφισβήτησης θεμελιωδών -και ταυτόχρονα στοιχειωδών- δικαιωμάτων που με αγώνες και αίμα καταχτήθηκαν εδώ και δεκαετίες. Ομως, ότι θα έφταναν στο σημείο να στήσουν ολόκληρο μηχανισμό για τη δημιουργία μιας κοινωνίας «κουκουλοφόρων», ήταν δύσκολο να το φανταστεί κανείς.

Οι οδηγίες των διωκτικών αρχών προς τους πολίτες να έχουν το νου τους, για να ανακαλύψουν τον Κουφοντίνα της «17Ν», με βάση το πόσες πίτσες και σουβλάκια παραγγέλνει ο γείτονας, ή ποιος φιλοξενεί σπίτι του αγνώστους, ούτε φαιδρές είναι, ούτε είναι δυνατόν να προσπερνούνται με τον (απαραίτητο κατά τ' άλλα) απλό μας χλευασμό. Γιατί, σε μια τέτοια περίπτωση, παραμονεύει ο κίνδυνος να πληγούν οι ιστοί της κοινωνίας από το δηλητήριο του γενικευμένου χαφιεδισμού και όλοι αυτοί οι άθλιοι που απεργάζονται παρόμοια σχέδια να καταφέρουν στις μέρες της «νέας τάξης», ό,τι δεν κατάφεραν επί δεκαετίες οι πλέον σκοτεινές δυνάμεις της σύγχρονης ιστορίας αυτού του τόπου...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ