Σάββατο 10 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Η πραγματική τρομοκρατία

«Τώρα κανένας από σας δε θα βρεθεί / άντρας με μπόι και καρδιά / για να αναλάβει το Εγκλημα».

(Βασίλης Φυτσιλής)

Το σίριαλ της τηλεκαταδίωξης συνεχίζεται. Πόσες ακόμη «βόμβες» βρίσκονται στα χέρια της «17 Ν» - όργιο φημών για την «οργάνωση φάντασμα» - «αναλύσεις» για τα «θεαματικά τεκμήρια του εγκλήματος» σ' ένα τρομοθέατρο του παραλόγου. Οι «αντιτρομοκρατικές» υπηρεσίες των CIA, Σκότλαντ Γιαρντ, οι ρόλοι τους θολώνουν πιο πολύ τα νερά. «Φωτογραφίζουν» σαν «τρομοκράτη» ακόμα και τον Μαρξ!!! Η «αντιτρομοκρατική» δημοσιογραφία, σε νέους ρόλους συσκότισης, αποπροσανατολισμού, αντικαθιστά το παλιό σχέδιο των διώξεων «κάτι είδα - κάτι άκουσα». Ενας ιδιότυπος χαφιεδισμός από «αστυνομικές πληροφορίες», «εισαγγελείς» δημοσιογράφους συμπληρώνουν τις παράπλευρες συνέπειες για νέα χτυπήματα του κεφαλαιοκρατικού συστήματος στις λαϊκές ελευθερίες και τα εργατικά δικαιώματα. «Τρομοκράτης» είναι ο εργάτης των ΕΛΠΕ, ο ναυτεργάτης - ο μισθωτός - ο άνεργος - ο αγρότης - ο ξεκληρισμένος αγρότης - ο κυνηγημένος μετανάστης - ο διαδηλωτής έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία κ.ο.κ. Το νομικό οπλοστάσιο του καπιταλισμού σε πλήρη σχεδιασμό και ανάπτυξη, ενάντια στους λαϊκούς εργατικούς αγώνες: Η έκθεση του ΟΟΣΑ προαναγγέλλει για την Ελλάδα την επιδείνωση των όρων εργασίας!

Αλλά η εργατική τάξη γνωρίζει ότι ιστορικά οι πραγματικοί άξονες της τρομοκρατίας προστατεύονται απ' τα αφεντικά του ιμπεριαλισμού, απ' τα θερμοκήπια του πολέμου - της διαιώνισης της κεφαλαιοκρατικής εξουσίας - της ιστορικής καταπίεσης των λαών. Τα ιστορικά χτυπήματα γίνονται φανερά. Αφορούν ολόκληρο τον πλανήτη. Η δράση του τρομοκράτη ιμπεριαλιστή είναι συνεχής και μακροχρόνια απ' την ιστορική σύστασή του. Παραμένει «ασύλληπτος», χάρις στη συνεργασία υψηλά ισταμένων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ. Το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα, οι χιλιάδες νεκροί σακάτηδες της Χιροσίμα, του Ναγκασάκι (σχέδιο Μανχάταν - στρατιωτικής έμπνευσης). Τα θύματά τους αυξάνονται λόγω της ανισότητας στον Τρίτο Κόσμο. Στη Λατινική Αμερική με τις χούντες που δημιούργησαν και το μονεταρισμό. Στα Βαλκάνια και την Ασία με χτυπήματα πετυχημένα και αποτυχημένα της «νέας τάξης» του αίματος - με βόμβες που κατάκαιγαν τους κατοίκους του Βιετνάμ, είναι αυτές οι «νόμιμες» γιάφκες της τρομοκρατίας. Εντοπίζονται απ' όλους μας όχι από ανάλυση του DNA σε εργαστήρια και computer, αλλά απ' την ιστορική ληστεία, τη λεηλασία του πλούτου, του κέρδους. Είναι οι πιο αποτρόπαιες φονικές επιδρομές - με τελειότατα όπλα την ιστορική ανισότητα σ' όλα τα πλάτη και μήκη της Γης.

Γι' αυτό γνωρίζουμε τους τρομοκράτες. Είναι ο ιμπεριαλισμός με τα πολλαπλά πρόσωπα. Προσπαθεί επί ματαίω να καταστείλει το αντιιμπεριαλιστικό λαϊκό φρόνημα, να αποσπάσει με την τρομο-λαγνεία τους λαούς, απ' τους πραγματικούς ιστορικούς κινδύνους, τους πραγματικούς εχθρούς, που είναι η παρουσία του, να έχει «ασυλία» δράσης, προκλήσεων - επεμβάσεων - πολέμων κλπ. Οι εγκληματίες - δολοφόνοι και τα πολλαπλά πρόσωπα της τρομοκρατίας του ιμπεριαλισμού δεν μπορούν να ενοχοποιήσουν την ταξική πάλη της εργατικής τάξης - που βρίσκεται στο φως του ήλιου - στην ιστορική μνήμη. Κανένα διεθνές δικαστήριο του «πολιτισμένου» καπιταλιστικού συστήματος δεν μπορεί να απαλλάξει απ' τα εγκλήματα τον ιμπεριαλισμό. Τα εκατομμύρια των «κολασμένων» όπου Γης είναι οι αληθινοί μάρτυρες κατηγορίας. Θύματα της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας - διευρυνόμενης βαρβαρότητας αρνούνται να υπογράψουν τα νέα συμβόλαια της υποτέλειας. Προετοιμάζουν με την πλατιά συσπείρωση - αφύπνιση την αντιιμπεριαλιστική πάλη τους.


Παναγιώτης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ