Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Στάσεις εργασίας και σήμερα

Νέες στάσεις εργασίας, αρχής γενομένης από σήμερα, αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), στην τελευταία γενική συνέλευση του κλάδου.

Σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης, το νέο απεργιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει για σήμερα και την ερχόμενη Παρασκευή στάσεις εργασίας 6 - 8 π.μ., 1 - 3 μ.μ. και 6 - 8 μ.μ., ενώ για μεθαύριο Πέμπτη από 12 μεσημέρι - 4 μ.μ., με παράλληλη νέα σύγκληση γενικής συνέλευσης. Σημειώνεται ότι από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, ισχύουν οι στάσεις εργασίας του προσωπικού με «σπαστό» ωράριο, τις ώρες 12 - 4 μ.μ. και 8 μ.μ. - 12 μεσάνυχτα.

Με ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ επισημαίνουν ότι προχωρούν κανονικά στις στάσεις εργασίας που αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση, μετά τη νέα άκαρπη συνάντηση με τη διοίκηση του ΗΛΠΑΠ, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν και τις ηγεσίες των υπουργείων Μεταφορών - Επικοινωνιών και Εργασίας, για αδιαφορία στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ έχουν αρχίσει πριν από τα Χριστούγεννα απεργιακές κινητοποιήσεις, υπερασπιζόμενοι θεμελιώδη εργασιακά - ασφαλιστικά τους δικαιώματα και κατακτήσεις, που δεν τόλμησε ούτε η χούντα να θίξει και επιχειρεί να τα θίξει το ΠΑΣΟΚ με τον αντεργατικό - αντισυγκοινωνιακό νόμο που ψήφισε στη Βουλή. Ζήτημα αιχμής είναι η καθιέρωση «σπαστής» βάρδιας, που υποχρεώνει τους οδηγούς να βρίσκονται στο δρόμο μέχρι και 15 ώρες!

Με την ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι της Ενωσης καλούν τους συναρμόδιους υπουργούς Μεταφορών - Επικοινωνιών και Εργασίας, καθώς και τις διοικήσεις ΟΑΣΑ και ΗΛΠΑΠ σε ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο, προκειμένου να βρεθεί λύση και να σταματήσει η αναστάτωση στη συγκοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ