Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΟ
Τρομοκρατική αγωγή κατά εργαζομένων

Ζητά αποζημίωση 120 εκατ. δραχμές από το Σύλλογο Εργαζομένων για μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας - απάντησης στην κήρυξη απεργιών ως παράνομων και καταχρηστικών! 

Δεν έχει τέρμα ο ολισθηρός δρόμος της τρομοκράτησης των εργαζομένων, μέσω της ποινικοποίησης της δημόσιας ζωής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Η Μαύρη Βίβλος των διώξεων εμπλουτίζεται καθημερινά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του διορισμένου από την κυβέρνηση προέδρου του ΔΣ του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), ο οποίος υπέβαλε μήνυση κατά του προέδρου και του γενικού γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταμείου και με την κατηγορία της... συκοφάντησης απαιτεί, ούτε λίγο - ούτε πολύ, αποζημίωση 120 εκατ. δρχ.!

Κι όλα αυτά επειδή ο Σύλλογος εργαζομένων έβγαλε ανακοίνωση για να διαμαρτυρηθεί γιατί η Διοίκηση του ΤΕΟ με δικαστικές αποφάσεις δύο φορές μέσα στον περασμένο χρόνο έβγαλε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων...

Η ΕΣΑΚ του ΥΠΕΧΩΔΕ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «η Διοίκηση του ΤΕΟ, εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις επιταγές της ΟΝΕ και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, έχει βάλει σε άμεση προτεραιότητα την ιδιωτικοποίηση του Ταμείου, αδιαφορώντας για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που θα επακολουθήσει. Για την υλοποίηση της παραπάνω επιλογής, δε διστάζει να τρομοκρατεί και να συκοφαντεί τους εργαζομένους με δημοσιεύματα στο Τύπο και προσφυγές στη Δικαιοσύνη, όταν οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις, ασκώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, πλήττοντας έτσι τις πολιτικές και συνδικαλιστικές τους ελευθερίες. Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής είναι η αγωγή που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΕΟ.

Η ενέργεια αυτή - υπογραμμίζει η ανακοίνωση - δε στρέφεται βέβαια ενάντια στους εκπροσώπους των εργαζομένων, αλλά κυρίως στόχο έχει τους ίδιους τους εργαζόμενους, επιδιώκοντας να περάσει χωρίς αντιδράσεις την εξοντωτική γι' αυτούς πολιτική. Απέναντι σ' αυτήν την τακτική - τονίζεται - πρέπει να απαιτήσουν μια άλλη πολιτική, που θα έχει επίκεντρο τους εργαζόμενους και θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

Η ΕΣΑΚ ΥΠΕΧΩΔΕ καταδικάζει τη συκοφάντηση και τρομοκράτηση των εργαζομένων, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον πρόεδρο και τον γγ του συλλόγου και σ' όλους τους εργαζόμενους και τους καλεί σε ενότητα και αγωνιστική επαγρύπνηση, προτάσσοντας τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούν για ένα δημόσιο και σύγχρονο ΤΕΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ