Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβρασμός στη δημόσια υγεία

Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο της υγείας καθώς οι γιατροί του ΙΚΑ όλης της Ελλάδας απεργούν από χτες Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη 23 του Φλεβάρη, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει εξάωρη στάση εργασίας (9 π.μ - 3 μ.μ) για την Πέμπτη 24 του Φλεβάρη και Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ την ίδια μέρα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Η ΕΙΝΑΠ εκτιμώντας τη σοβαρότητα των προβλημάτων του δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας και την άρνηση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει θετικά μια σειρά δίκαιων αιτημάτων των νοσοκομειακών γιατρών, προχωράει στη στάση εργασίας και στη Γενική συνέλευση, όπου θα αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.

Αντίστοιχα, οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών, την εξομοίωση των αποδοχών των γιατρών ΙΚΑ μ' εκείνες των γιατρών των κρατικών νοσοκομείων και τη θέσπιση ιατρικού μισθολογίου. Τέλος, ζητούν τη ριζική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης για να αρθεί το αδιέξοδο στη δημόσια περίθαλψη. Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών του ΙΚΑ τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από προσωπικό ασφαλείας.

Την πλήρη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ, «των οποίων τα γνωστά προβλήματα λιμνάζουν από ετών, παρά το γεγονός ότι είναι δίκαια πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας», εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) σε χτεσινή ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ