Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρατσιστικές αντιλήψεις για τα ΑμΕΑ

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν.  Γκατζή για τον αποκλεισμό των ΑμΕΑ από το διαγωνισμό πρόσληψης προσωπικού στις τράπεζες

Τον απαράδεκτο αποκλεισμό των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) από τον πρόσφατο διαγωνισμό που προκήρυξε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για την πρόσληψη 1.149 ατόμων στις τράπεζες, παρά τις διακηρύξεις, αλλά και τις δεσμεύσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Β. Παπανδρέου.

«Η προκήρυξη του διαγωνισμού επαναφέρει απαρχαιωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις, αφού προβλέπει την υγεία, αρτιμέλεια και τη φυσική καταλληλότητα των υποψηφίων, με συνέπεια να αποκλείονται τα ΑμΕΑ», επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ και υπογραμμίζει ότι την ίδια ώρα μια σειρά Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί (ΔΕΚΟ) με προσφυγές τους επιχειρούν να κάνουν προσλήψεις επίσης με την εξαίρεση των ΑμΕΑ.

Καταλήγοντας, ο Ν. Γκατζής ρωτά την υπουργό Εσωτερικών ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να ακυρωθεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός για τις προσλήψεις στις τράπεζες, να επαναδιατυπωθεί με πρόβλεψη για τη συμμετοχή σ' αυτόν των ΑμΕΑ και να σταματήσει κάθε ενέργεια των ΔΕΚΟ για αποκλεισμό των ΑμΕΑ από τις προσλήψεις που πραγματοποιούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ