Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΓΕΣΑΣΕ
Νόθοι με τα όλα τους!

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΛΑΕ

Με την... «πλασματική» εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής - από αντιπροσώπους στην πλειοψηφία τους «εκλεγμένους» στα χαρτιά - και με τις «ευλογίες» των ΠΑΣΟΚοΣΥΝεταίρων της απερχόμενης ξεπουλημένης διοίκησης, ολοκληρώθηκε το Σάββατο ένα ακόμα νόθο συνέδριο της ΓΕΣΑΣΕ.

Από την πρώτη κιόλας μέρα των εργασιών, δηλαδή την Παρασκευή, οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Αγωνιστικής Ενότητας (ΛΑΕ) κατήγγειλαν με δριμύτητα το όργιο νοθείας που προηγήθηκε του συνεδρίου και μη μπορώντας να ανεχθούν τέτοιο αίσχος, αποχώρησαν.

Φαίνεται, όμως, πως οι σοβαρότατες καταγγελίες των εκπροσώπων της ΛΑΕ μόνο στα λόγια «ενόχλησαν» τους «καρεκλοκένταυρους» της ΓΕΣΑΣΕ, οι οποίοι εμφανίστηκαν... προσβεβλημένοι από το χαρακτηρισμό «νόθοι» που τους αποδόθηκε και άρχισαν τις λασπολογίες σε βάρος της ΛΑΕ. Γιατί στην πράξη, την επόμενη κιόλας μέρα, οι ίδιοι φρόντισαν να αποδείξουν πως διόλου δεν ενοχλούνται απ' αυτούς τους χαρακτηρισμούς και πως στη θέα της... «καρέκλας» ξεχνούν τα πάντα. Αντί, λοιπόν, να συζητήσουν έστω «για τα μάτια» την πρόταση της ΛΑΕ για διορισμό προσωρινής διοίκησης, με σκοπό την οργάνωση γνήσιων και δημοκρατικών εκλογών σε όλους τους συλλόγους, τις ομοσπονδίες και στη συνέχεια στη ΓΕΣΑΣΕ, προχώρησαν ακάθεκτοι και χωρίς ίχνος ντροπής στην ολοκλήρωση του συνεδρίου και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ΛΑΕ, καταγγέλλοντας τη νέα παρανομία που συντελέστηκε το περασμένο ΠαρασκευοΣάββατο με την «επωνυμία» 9ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο, τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της:

«Σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση της κυβέρνησης και της ΕΕ στο αγροτικό εισόδημα, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και στους μικρομεσαίους αγρότες, η νόθα διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ με τις ευλογίες της κυβέρνησης προχώρησε σε ένα ακόμα νόθο συνέδριο, με στόχο να παρατείνει για άλλα τρία χρόνια την παράνομη παραμονή της στην κορυφαία αγροτική οργάνωση.

Με το ψευτοσυνέδριο αυτό, οι ηγεσίες της κυβερνητικής παράταξης και του ΣΥΝ επιδιώκουν να διαιωνίσουν στη ΓΕΣΑΣΕ μια Διοίκηση που θα μετατρέπει την οργάνωση σε κυβερνητικό όργανο υπονόμευσης, συκοφάντησης και διάσπασης των αγροτικών κινητοποιήσεων. Να την κάνουν "πέμπτη φάλαγγα" του προοδευτικού αγροτικού κινήματος. Να τη μετατρέψουν σε "κοινωνικό εταίρο" της κυβέρνησης και της ΕΕ στη διαμόρφωση της αντιαγροτικής πολιτικής. Να την εξευτελίσουν στη συνείδηση των μικρομεσαίων αγροτών.

Τις υπηρεσίες αυτές, που τις προσέφερε απλόχερα στην κυβέρνηση η εγκάθετη Διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ στις μεγαλειώδες αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, αναγνώρισε έμπρακτα η κυβέρνηση και ο υπουργός Γεωργίας, γι' αυτό με το νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς, που ψήφισε πρόσφατα, τους εξασφάλισε παχυλά κονδύλια για να συνεχίσουν με το αζημίωτο το διασπαστικό και υπονομευτικό τους ρόλο».

Και δηλώνοντας την αντίθεσή της σ' αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθόδους, υπογραμμίζει: «Η ΛΑΕ όλα αυτά τα χρόνια αντιστάθηκε στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, στον εκφυλισμό και τη μετατροπή της ΓΕΣΑΣΕ σε "μακρύ χέρι" της κυβέρνησης και της ΕΕ. Δε νομιμοποίησε με τη συμμετοχή της τον ευτελισμό και την ανυποληψία της ΓΕΣΑΣΕ και δεν πρόκειται να τη νομιμοποιήσει όσα συνέδρια και αν γίνουν. Αντίθετα, μέσα από τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, τους αγροτικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες έκανε ό,τι μπορούσε για την αγωνιστική ενότητα όλων των αγροτών, για την προβολή και προώθηση των πραγματικών τους προβλημάτων, για την ανάπτυξη των πρωτοφανών, σε μαζικότητα, διάρκεια και ενότητα, αγροτικών κινητοποιήσεων.

Γι' αυτό καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες με τον αγώνα τους και την πάλη τους να ξεσκεπάσουν τις εγκάθετες διασπαστικές ηγεσίες των κορυφαίων αγροτικών οργανώσεων, να προβάλουν και να προωθήσουν τα πραγματικά τους προβλήματα και ταυτόχρονα "από τα κάτω" να επιβάλουν την ενότητα όλων των αγροτών, τον αγωνιστικό προσανατολισμό και τη δημοκρατική νομιμότητα στη ΓΕΣΑΣΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ