Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ιδια «δολώματα»

Σπρώχνονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το ποιος θα ρίξει περισσότερα προεκλογικά «δολώματα» στους αγρότες. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν αποδυθεί τις τελευταίες μέρες σε μια αντιπαράθεση εντυπώσεων και δημιουργίας κλίματος αποπροσανατολισμού, προχωρώντας αμφότεροι σε ανέξοδες παροχές και ψεύτικες δεσμεύσεις, προς τους αγρότες.

Το γελοίον του πράγματος είναι ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπόσχονται, επί τις ουσίας, τα ίδια ψεύτικα λόγια στους αγρότες και η αντιπαράθεσή τους περιορίζεται στο ποιος τα είπε πρώτος και ποιος αντέγραψε τη θέση του άλλου. Ομως για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και τις αιτίες που τα προκαλούν, δε βγάζουν άχνα, αφού και τα δύο αυτά κόμματα στηρίζουν την ίδια αντιαγροτική πολιτική, που εκπορεύεται από τα επιτελεία των Βρυξελλών και τις εντολές των πολυεθνικών. Και επειδή είναι και τα δύο κόμματα ένοχα για τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αγροτικό τομέα, πράγμα που οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ το γνωρίζουν καλά και γι' αυτό επιχειρούν με κάθε μέσο να εμπαίζουν τους αγρότες. Με άλλα λόγια αυτό που κάνουν είναι, όσο φουντώνουν τα προβλήματα των αγροτών, τόσο ανεβάζουν τον πήχη της κοροϊδίας.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γνωρίζουν καλά ότι οι αγρότες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και πως είναι αγανακτισμένοι. Ετσι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να τους εξευμενίσει, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια τους για να γλιτώσει το μαύρισμα, ενώ η ΝΔ θεωρεί ότι είναι μια καλή ευκαιρία να καπηλευτεί ψηφοθηρικά τα μεγάλα προβλήματα και την αγανάκτησή τους. Και τα τραγικό της υπόθεσης είναι ότι όποιος από τους δύο γίνει κυβέρνηση, θα συνεχίσει την ίδια αντιαγροτική πολιτική που θα επιτείνει τη φτώχεια και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Το δυστύχημα όμως είναι ότι όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών, οι «κοκορομαχίες» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα ενταθούν και θα μονοπωλούν την ειδησεογραφία των αστικών ΜΜΕ, ενώ τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών θα απουσιάζουν από την ημερήσια διάταξη. Τούτο αποτελεί άλλον έναν επιπρόσθετο λόγο για τους αγρότες να καταμαυρίσουν με την ψήφο τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να ενισχύσουν μαζικά το ΚΚΕ, ώστε να κοπεί η λαλιά των φαιδρών μονομάχων του δικομματισμού.


Κ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ