Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Παιχνίδια υπονόμευσης της «ΑΓΝΟ»

Παιχνίδια προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου παίζονται στην «ΑΓΝΟ», καταγγέλλουν, με ψήφισμά τους, οι εργαζόμενοι στη συνεταιριστική βιομηχανία, που βρίσκεται ήδη σε ειδική εκκαθάριση. Μάλιστα, προειδοποιούν ότι θα αντιταχθούν σε κάθε επιλογή, που δε θα λαμβάνει υπόψη τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και της ΑΤΕ απέναντι στους εργαζόμενους.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι χοντραίνει το αλισβερίσι, προκειμένου η "ΑΓΝΟ" να καταλήξει για ένα κομμάτι ψωμί στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου, πράγμα που θα έχει τραγικές συνέπειες για την κτηνοτροφία στην περιοχή και στη χώρα και θα οδηγήσει τους 550 εργαζόμενους στην ανεργία, ισοπεδώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων, που έχουν να κάνουν με τις εργασιακές σχέσεις, τις αμοιβές, την ασφάλεια κτλ.», τονίζεται στο ψήφισμα της συνέλευσης.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώνουν οι εργαζόμενοι, ενώ οι διαδικασίες της ειδικής εκκαθάρισης προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, από την άλλη, καμία ενέργεια δε γίνεται προς την κατεύθυνση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει πολιτεία και ΑΤΕ. Η υπόσχεση ότι η ειδική εκκαθάριση θα ήταν μέσο για να βρεθεί διέξοδος στην υπόθεση της «ΑΓΝΟ», στη λογική της εξυγίανσης και της παραπέρα βιωσιμότητας, άρχισε να ξεχνιέται. Ακόμη, οι υπεύθυνοι του σχεδίου που προέβλεπε ότι μέσα από τη σύσταση μιας νέας εταιρίας που θα διατηρούσε συνεταιριστικά χαρακτηριστικά και θα αναλάμβανε την «ΑΓΝΟ», δεν ακούγονται πια. Επίσης, επισημαίνεται ότι η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού και των δεσμεύσεων της πολιτείας και της ΑΤΕ, όπου μέσα από αυτές θα εξασφαλιζόταν η ομαλή, συνεχής και αναπτυξιακή πορεία της «ΑΓΝΟ», που σαν αποτέλεσμα θα είχε τη διατήρηση της απασχόλησης όλου του προσωπικού και υπό το νέο καθεστώς, με τις υπάρχουσες συλλογικές συμβάσεις και τον ίδιο ασφαλιστικό φορέα, έντεχνα καθυστερεί.

Η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε ομόφωνα το ΔΣ του Σωματείου να προχωρήσει στην κήρυξη κάθε μορφής κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που η κυβέρνηση και η ΑΤΕ δεν υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και δε λειτουργήσουν, παίρνοντας υπόψη τα αιτήματα των εργαζομένων (διατήρηση των συνεταιριστικών χαρακτηριστικών της «ΑΓΝΟ», των εργασιακών δικαιωμάτων και της απασχόλησης όλου του προσωπικού κλπ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ