Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Φιλοαγροτική... εταιρία εξυπηρέτησης των εμποροβιομηχάνων!

Ξεπέρασε κάθε όριο κοροϊδίας των αγροτών ο υπουργός Γεωργίας, επιχειρώντας χτες να εμφανίσει ως φιλοαγροτική μια απόφαση της κυβέρνησης, που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων - εξαγωγέων.

Ο υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε χτες την ίδρυση φορέα ανάπτυξης του εξωτερικού αγροτικού εμπορίου της χώρας με τον τίτλο «Ελληνικές Αγροεξαγωγές ΑΕ». Τη μελέτη για τη δημιουργία του φορέα αυτού, που θα λειτουργεί ως εταιρία Holding, εκπόνησε η ΑΤΕ Finance και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών θα το πάρουν οι εμποροβιομήχανοι. Ο υπουργός Γεωργίας, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει πλαστές εντυπώσεις, δήλωσε ότι θα μπορούν να πάρουν και οι αγρότες μετοχές. Ομως, όπως ανακοίνωσε χτες, η ελάχιστη συμμετοχή στην εταιρία είναι 5.000.000 δραχμές, ποσό απαγορευτικό για τους μικρομεσαίους αγρότες.

Το ερώτημα όμως που αφήνει αναπάντητο η κυβέρνηση είναι πώς θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των αγροτών, όταν η συγκεκριμένη εταιρία συστήνεται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εμποροβιομηχάνων. Γιατί από το όλο ζήτημα, ΄για την εξεύρεση αγορών και την οργάνωση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, που δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ και έπειτα, καθώς και από τη συμφωνία της ΓΚΑΤΤ, οι αγρότες δεν έχουν σε τίποτα θετικό να ελπίζουν. Αλλωστε, είναι γνωστή η πρακτική των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των εμποροβιομηχάνων για να αγοράζουν τζάμπα την αγροτική παραγωγή, και η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί προς το χειρότερο ακόμα και μετά την ίδρυση της εταιρίας «Ελληνικές Αγροεξαγωγές ΑΕ». Φαίνεται δηλαδή ότι ο υπουργός Γεωργίας ικανοποίησε ένα αίτημα των εμποροβιομηχάνων και επιχειρεί, χωρίς ίχνος ντροπής, να το εμφανίσει ως φιλοαγροτικό!

Το ίδιο το θέμα της εξαγγελίας ίδρυσης εταιρίας ανάπτυξης του εξωτερικού αγροτικού εμπορίου αποτέλεσε, τις τελευταίες μέρες, άλλο ένα σημείο φτηνής προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε στη Λάρισα ότι θα δημιουργήσει «Ελληνικό Οργανισμό Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων» και ο υπουργός Γεωργίας, για να δείξει ότι η κυβέρνηση προηγείται, ανακοίνωσε χτες την ίδρυση της εταιρίας «Ελληνικές Αγροεξαγωγές ΑΕ». Μόνο όμως που και οι δύο εξαγγελίες είναι φανερό ότι αφορούν την εξυπηρέτηση των κερδοσκοπικών συμφερόντων των εμποροβιομηχάνων και όχι των μικρομεσαίων αγροτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αφορμή τις εκλογές στις συνεταιριστικές οργανώσεις (2003-10-05 00:00:00.0)
«Αναπτύσσει»... τις αναπτυξιακές (2002-06-19 00:00:00.0)
Ψηφιακή προπαγάνδα για «4 ΕΠΟΧΕΣ» (2001-09-27 00:00:00.0)
Τα κέρδη βλάπτουν σοβαρά τα βιολογικά προϊόντα (2001-01-31 00:00:00.0)
«Αργοτοεμπαιγμός ΑΕ» (2000-12-09 00:00:00.0)
Αποφάσισαν την κατάργηση των συνεταιρισμών (2000-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ