Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΖΑΝΗ
Φασιστικού τύπου επίθεση στο Εργατικό Κέντρο

Φασιστικού τύπου επίθεση εκδηλώθηκε ενάντια στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Αυγούστου. Αγνωστοι προσπάθησαν να πυρπολήσουν το Εργατικό Κέντρο, με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, που έριξαν στην είσοδο του κτιρίου του ΕΚΚ, αφού προηγούμενα έσπασαν τα τζάμια της εισόδου.

Ευτυχώς, η φωτιά δεν εξαπλώθηκε και προξένησε μόνο μικροζημιές στην είσοδο του κτιρίου. Σε ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε χτες το ΠΑΜΕ, επισημαίνεται: «Δε γνωρίζουμε αν η επίθεση σχετίζεται με τις "συνηθισμένες", για την περίοδο στα τέλη Αυγούστου, επιθέσεις άλλων εποχών, αλλά αυτή η πρωτοφανής επίθεση, ενάντια στη συνδικαλιστικά οργανωμένη εργατική τάξη δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τέτοιου είδους επιθέσεις μόνο από φασιστικούς κύκλους γίνονται».

Παρ' όλα αυτά καταβάλλεται έντονη προσπάθεια από τις τοπικές αρχές για την υποτίμηση του θέματος, με αναφορές σε «πρεζάκηδες» και «αλήτες». Αυτοί οι τύποι, ωστόσο, κι αν ακόμα γίνουν τα εκτελεστικά όργανα παρόμοιων ενεργειών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι οι εμπνευστές και οργανωτές επιθέσεων αυτού του τύπου.

«Οι φασίστες σηκώνουν κεφάλι βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος στην αντιδραστική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - συνδικαλιστικής αριστοκρατίας», τονίζει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και συνεχίζει: «Οι ναυτεργάτες (επιστρατευμένοι από την κυβέρνηση προς όφελος του εφοπλιστικού κεφαλαίου και με την ένοχη σιωπή της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας), βρίσκονται ακόμα υπό το καθεστώς του Στρατιωτικού Νόμου, η καταστολή των εργατικών αγώνων με τη χρήση βίας, η προσπάθεια σπίλωσης της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης, με αφορμή την τρομοκρατία, η καθημερινή προβολή ακροδεξιών και φασιστών στα "παράθυρα" των τηλεσκουπιδότοπων της παραπληροφόρησης, αποτελούν την κοπριά για την άνθηση τέτοιων... λουλουδιών».

Η εργατική τάξη, καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, «οφείλει να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους, αλλά και κάθε είδους επιθέσεις. Η ανασύνταξη του ταξικού κινήματος, η συσπείρωση των εργαζομένων στις γραμμές του ΠΑΜΕ, και η δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου μπορούν όχι μόνο να φράξουν το δρόμο σε αντιδραστικές πολιτικές και πρακτικές αλλά και να ανοίξουν το δρόμο για την εργατική αντεπίθεση, για τη δημοκρατία του εργαζόμενου λαού».

Ανακοίνωση καταδίκης της προσπάθειας εμπρησμού εξέδωσε, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης, και το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ