Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Δε θα το επιτρέψουμε

Απάντηση στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας για λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 11 τη νύχτα!

«Δε θα επιτρέψουμε άλλη διεύρυνση ωρών λειτουργίας». Με αυτή την ξεκάθαρη φράση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απαντά στην προκλητική απόφαση του υπουργείου Εργασίας να παραμένουν ανοιχτά τα μαγαζιά στις τουριστικές περιοχές μέχρι τις 11 το βράδυ τους θερινούς μήνες, ικανοποιώντας έτσι τις απαιτήσεις των εμπόρων και νομιμοποιώντας τις μέχρι σήμερα παρανομίες τους.

Οπως σημειώνει ο Σύλλογος, δε θα δεχτεί καμία δικαιολογία που αναφέρεται σε τουρισμό ή Ολυμπιακούς Αγώνες ή ατμοσφαιρική ρύπανση για διεύρυνση του ωραρίου, γιατί αυτό θα σημαίνει περισσότερη ένταση στη δουλιά, περισσότερη ανεργία, περισσότερη υποβάθμιση, και τονίζει ότι η απάντηση θα είναι ο κοινός αγώνας με όλους τους εργαζόμενους του εμπορίου.

Οπως σημειώνει στη συνέχεια ο Σύλλογος, έχει ήδη απαντήσει στις προκλητικές δήθεν προτάσεις του υπουργείου Εργασίας περί της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές. Επισημαίνει δε συγκεκριμένα: Προσπαθούν εδώ και χρόνια διάφοροι καρεκλοκένταυροι διαφόρων υπουργείων να εξυπηρετήσουν ακόμα περισσότερο τα πολυεθνικά κέντρα του εμπορίου. Δεν τους φτάνει η «Λευκή» Μαύρη Βίβλος με τις εργασιακές σχέσεις πείνας, δεν τους φτάνουν οι συλλογικές συμβάσεις που είναι πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας, δεν τους φτάνουν τα ήδη εξαντλητικά ωράρια, τώρα απαιτούν την ολοκληρωτική εξόντωσή μας μέχρι τις 11 το βράδυ, και έπεται συνέχεια με την κυριακάτικη αργία.

Να υπενθυμίσουμε, ότι τα σχέδια του υπουργείου Εργασίας αποκαλύφτηκαν από έγγραφό του προς την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στο έγγραφο δήλωνε στην Ομοσπονδία ότι μετά από απαιτήσεις των εμπόρων τουριστικών περιοχών «προχώρησε σε τροποποίηση-συμπλήρωση της αριθ. 1162/97 κοινής υπουργικής απόφασης, παρατείνοντας τη λήξη του ωραρίου (...) μέχρι την 23.00 ώρα κατά τη θερινή περίοδο». Υποκριτικά, στη συνέχεια, και αφού της «υπενθυμίζει» ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει και χωρίς την έγκριση των εργαζομένων, ζητάει τη γνώμη της για να υπογραφτεί η απόφαση... Προχωρώντας όμως ακόμα πιο πέρα σημειώνει ότι σύμφωνα με τον ΕΟΤ όλες οι περιοχές της χώρας θεωρούνται τουριστικές, κάνοντας ξεκάθαρα τα σχέδιά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ