Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σε αγωνιστική πορεία από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη...

Με μαζικά λαϊκά συλλαλητήρια στις 3 Σεπτέμβρη στην Αθήνα και στις 7 του μήνα στη Θεσσαλονίκη, η εργατική τάξη της χώρας μας, η αγροτιά, οι επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι και νεολαία απαντούν στην κυβερνητική πολιτική, που λεηλατεί το εργατικό εισόδημα, ξεκληρίζει τους ξωμάχους της γης, οδηγεί στη χρεοκοπία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, καταδικάζει στην εξαθλίωση τους απόμαχους της δουλιάς και στην ανεργία τη νέα γενιά.

Οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, συνδικάτα, οι αγωνιστικές οργανώσεις της αγροτιάς, φορείς της νεολαίας και των συνταξιουχικών οργανώσεων με τις αγωνιστικές αυτές πρωτοβουλίες απορρίπτουν την κυβερνητική πολιτική, διαμαρτύρονται για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια που έχει επιβάλει στην αγορά, στηρίζοντας την κερδοσκοπία του μεγάλου κεφαλαίου, αντιστέκονται στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης που επιχειρείται με τα δήθεν «μποϊκοτάζ», ενώ ταυτόχρονα απαιτούν πάγωμα των τιμών, αυξήσεις στα μεροκάματα και στους μισθούς.

Η απόφαση του Συντονιστικού Σωματείων της Αθήνας για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στις 3 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), το περιεχόμενο των αιτημάτων και των διεκδικήσεων, η ανάδειξη των ευθυνών της κυβέρνησης, ανταποκρίνεται στα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, απαντά στις προσπάθειες συγκάλυψης και επίρριψης των ευθυνών, ακόμα και στους ίδιους τους καταναλωτές, για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Αποφασιστικά στη μάχη

Στους τόπους δουλιάς, στα εργοστάσια, στα γραφεία και στις επιχειρήσεις, με ένα ευρύ πρόγραμμα εξορμήσεων, τα στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου δίνουν από σήμερα τη μάχη για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 3 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, ενάντια στην ακρίβεια, αλλά και στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής. Τον προσανατολισμό αυτό στην καθημερινή δουλιά των δυνάμεών του έδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που συνεδρίασε χτες, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την προετοιμασία των διαδηλώσεων και των λαϊκών κινητοποιήσεων στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Να μπουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πιο αποφασιστικά στη δράση, για την υπεράσπιση του εργατικού εισοδήματος, των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα προβλήματα της ανεργίας, των εργασιακών σχέσεων, του ασφαλιστικού και όλων των μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν την εργατική οικογένεια, υπογράμμισε στην εισήγησή του ο Γ. Μαυρίκος.

Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε τα μέλη της Γραμματείας αναφέρθηκαν στις ανυπέρβλητες δυσκολίες που βιώνουν οι εργατικές οικογένειες με την εκτόξευση των τιμών στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα τρόφιμα, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, αλλά και στις δαπάνες που θα υποχρεωθούν να κάνουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Γι' αυτό, τονίστηκε στη συνεδρίαση, το ζήτημα της ακρίβειας, σε συνδυασμό με τις διεκδικήσεις για αύξηση των μισθών και ημερομισθίων, πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για όλο το επόμενο διάστημα και ανάλογες να είναι και οι πρωτοβουλίες του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον κουρνιαχτό της τρομοκρατίας που έχει ξεσηκωθεί σε μια προσπάθεια - μεταξύ άλλων - και για να αποκρυβούν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, μπαίνουν στο στόχαστρο τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, επιχειρείται να ενοχοποιηθεί η μαζική δράση, τόνισαν τα στελέχη της Γραμματείας και επισήμαναν την ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα σε συνεργασία με άλλους φορείς να αντιδράσει.

Απέναντι στα μεγάλα αυτά προβλήματα - τονίστηκε στη συνεδρίαση - η πιο αποτελεσματική απάντηση είναι η δράση και η κινητοποίηση των ίδιων των εργαζομένων. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει τα στελέχη του ΠΑΜΕ «να πάνε στα εργοστάσια. Να εξασφαλίσουμε την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων, μέσα στους χώρους δουλιάς. Οι στόχοι πάλης να γίνουν υπόθεση των ίδιων των σωματείων μέσα στην καθημερινή τους δράση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμάκωση με συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη και απεργίες (2007-12-21 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο στις 9 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη (2006-08-24 00:00:00.0)
Με εντατικούς ρυθμούς στην προετοιμασία του (2005-09-30 00:00:00.0)
Απαιτητικός προγραμματισμός δράσης (2005-09-07 00:00:00.0)
Να οργανώσουμε την αντίσταση (2001-09-01 00:00:00.0)
Στο πλευρό του ταξικού κινήματος (2000-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ