Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί!

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ με τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας καταδικάζει γι' άλλη μια φορά το κύμα αισχροκέρδειας που παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις, λεηλατώντας ό,τι απέμεινε από το εργατικό εισόδημα.

Η πολιτική που τόσο πιστά υπηρετεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βοηθούμενη από τη ΝΔ και τον ΣΥΝ, γεννά την ακρίβεια και έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες εργατικές οικογένειες που αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης.

Ταυτόχρονα, τα κέρδη των βιομηχάνων και των εμπόρων αυξήθηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Είναι λοιπόν προκλητικό για τους εργαζόμενους της χώρας μας και για όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να ακούν από επίσημα κυβερνητικά χείλη ότι για την ακρίβεια ευθύνονται τα μεροκάματα και οι μισθοί!!!

Για την ακρίβεια φταίει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οταν ακούνε υπουργούς αυτής της κυβέρνησης να θεωρούν παρωχημένη πρακτική ακόμα και το στοιχειώδη έλεγχο για το πάγωμα των τιμών!

Οι αποπροσανατολιστικές παγίδες, που στήνουν η κυβέρνηση και τα όργανα τους για "μποϊκοτάζ" σαν απάντηση στην αισχροκέρδεια, σκοπό έχουν την ανώδυνη εκτόνωση της αγανάκτησης των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ ως πραγματικός εκφραστής των συμφερόντων των εργαζομένων, καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα τους για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η ακρίβεια, τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, η Παιδεία, η Υγεία και η Πρόνοια, οι ιδιωτικοποιήσεις, η καθήλωση μεροκάματων και μισθών, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων είναι πολιτική που υλοποιούν κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της και θα πάρουν την ανάλογη απάντηση από την εργατική τάξη.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Αθήνας να συμμετάσχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο στις 3 του Σεπτέμβρη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 7 μ.μ., κατά της ακρίβειας της αισχροκέρδειας, της ασυδοσίας της ελεύθερης αγοράς.

  • Απαιτούμε τώρα πάγωμα των τιμών στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.
  • Μείωση της έμμεσης φορολογίας.
  • Αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς.

Στις 3 του Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στις 7 του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, καθημερινά στα εργοστάσια και στους χώρους δουλιάς, οι ταξικές δυνάμεις θα δίνουν τη μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Οι επερχόμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές θα επιβεβαιώσουν την καταδίκη της κυβέρνησης και της πολιτικής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ