Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και αγώνα

«Δυναμώνουμε το Συνδικάτο, ενισχύουμε τη δύναμη της ενότητας». Με το σύνθημα αυτό οι συνδικαλιστές του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας με καθημερινές εξορμήσεις στα γιαπιά, καλούν τους οικοδόμους σε μαζική συμμετοχή στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, που θα γίνει την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη στις 8.30 το πρωί στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ.

Με την προκήρυξη να μοιράζεται χέρι - χέρι σε όλους τους οικοδόμους, προβάλλουν την ανάγκη οργάνωσης της αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου και με όπλο τους αγώνες να διεκδικήσουν ανατροπή των αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην οικοδομή, καλύτερο μεροκάματο.

Οπως σημειώνεται συγκεκριμένα και στην προκήρυξη, το Συνδικάτο τα τρία προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στην πρωτοπορία του εργατικού κινήματος κόντρα στην πιο σφοδρή αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση τα τελευταία 20 χρόνια. Αντιστάθηκε στην αρπαγή κατακτήσεων που συνδέονται με το 8ωρο και 7ωρο, το κοινωνικό σύστημα Ασφάλισης, στην πιο μαύρη λιτότητα σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, επιδόματα, στην εμπορευματοποίηση Παιδείας, Υγείας, περίθαλψης.

Γι' αυτό σημειώνει: Τα αιτήματά μας, τα γενικότερα αιτήματα της εργατικής τάξης δεν τα εγκαταλείπουμε, η τύχη τους εξαρτάται από την εργατική τάξη, από όλους μας. Εξαρτώνται από το εάν κάτω από τη σημαία του ΠΑΜΕ συσπειρώνονται καθημερινά νέες δυνάμεις, αν μέσα στην όξυνση της ταξικής πάλης κτίσουμε ένα πανελλαδικό μπλόκο ενάντια στην πολιτική που τρέφει τα κέρδη για την πλουτοκρατία και τις ζημιές για τους εργαζόμενους και το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ