Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για το θεαθήναι

Σα να μην ξέρει τίποτα για το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, το εισόδημα των οποίων εξανεμίζεται από τη δικτατορία της «ελεύθερης αγοράς», ο πρόεδρος της ΝΔ δε βρήκε να πει τίποτα χτες στη ΓΣΕΕ, την οποία κάλεσε να ενημερωθεί ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Δε βρήκε να πει τίποτα, ακόμα και απέναντι σε μια πλειοψηφία (της ΓΣΕΕ), που επί της ουσίας όχι μόνο δεν αντιστρατεύεται την κυβερνητική πολιτική, αλλά και ενεργά στηρίζει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Και αυτό δεν είναι περίεργο, αφού όσο και αν ο Γ.Αλογοσκούφης κάτι ψέλλισε περί ευθύνης της κυβέρνησης, δεν είναι μυστικό ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζονται απόλυτα στην πολιτική επέλασης κατά των εργατικών εισοδημάτων, στη μείωση των μισθών και ημερομισθίων συνολικά στην προώθηση της οικονομίας της αγοράς και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Δε χάλασε τη σούπα της συναίνεσης όμως ούτε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος, ο οποίος δικαιολόγησε την άνοδο των τιμών, με τον τρόπο που έγινε η εισαγωγή του ευρώ, λες και το ζήτημα είναι τεχνικό. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε -συνεπής, είναι αλήθεια, με την υπογραφή που έβαλε- ότι το θέμα των μισθών των εργαζομένων είναι τελειωμένο με τη σύμβαση και ότι το μόνο ζήτημα που τίθεται είναι για τους συνταξιούχους και τον αριθμό αυτών που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ. Μέχρι το ΕΚΑΣ -τόσο ψηλά δηλαδή- φτάνει η «αγωνιστική» διάθεση της πλειοψηφίας.

Η μόνη «παραφωνία» της συνάντησης ήταν η παρέμβαση του Γ.Σταυρόπουλου στελέχους του ΠΑΜΕ, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στη λαίλαπα της ακρίβειας, σημείωσε ότι «για τους εργαζόμενους το θέμα των μισθών δεν έχει κλείσει» και ότι σε κάθε περίπτωση για τους εργαζόμενους παραμένει «ανοιχτό» για διεκδίκηση και αγώνες. Ταυτόχρονα, τάχτηκε κατά των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων για τις οποίες συμφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και υποστήριξε ότι αμετάκλητο αίτημα των εργαζομένων είναι η πλήρης σταθερή εργασία, με πλήρη αμοιβή και ασφάλιση.


Γ.Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ