Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΣ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ
Μποϊκοτάζ στην πολιτική της ακρίβειας

Μποϊκοτάζ στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και γεννάει την ακρίβεια, την ανεργία, τη λιτότητα και τη φτώχεια, αντιπροτείνει στο σαμιακό λαό η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Σάμου - Ικαρία - Φούρνων» σε ανακοίνωση με αφορμή το κύμα ακρίβειας και κερδοσκοπίας.

Η ΝΑΣ καταγγέλλει ακόμα την κυβέρνηση ότι έχει παραδώσει το λαϊκό εισόδημα βορά στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου. Η ακρίβεια και η κερδοσκοπία, όπως σημειώνει, είναι αποτέλεσμα της «ελεύθερης αγοράς» και των πολιτικών της «απελευθέρωσης» της ασυδοσίας του κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή που μισθοί, μεροκάματα και συντάξεις παραμένουν καθηλωμένα στα όρια της φτώχειας, η κυβέρνηση εξαγγέλλει νέα εισοδηματική πολιτική λιτότητας για την πάταξη του «πληθωρισμού» και την αύξηση των υπερκερδών.

Αναφερόμενη η ΝΑΣ στην περικοπή των 218 εκατομμυρίων από τους αυτοτελείς πόρους σημειώνει ότι είναι αποτέλεσμα της ίδιας της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση με στόχο: Να οδηγήσουν τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις να θεσμοθετούν πρόσθετη φορολογία στη λογική της ανταποδοτικότητας. Τα οφέλη που θα έχει ο κρατικός προϋπολογισμός να οδηγηθούν στις πολιτικές σύγκλισης και σε αυτούς που ωφελούνται, δηλαδή στην «ιδιωτική πρωτοβουλία».

Οπως σημειώνει, τέλος, τέσσερα χρόνια η ΕΝΑΕ και τα Νομαρχιακά Συμβούλια που την πλειοψηφία έχουν δυνάμεις που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αντιστάθηκαν σ' αυτές τις πολιτικές και τις επιπτώσεις της. Αντίθετα έχουν οδηγήσει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε ρόλο υποκαταστήματος της κυβέρνησης και πυροσβέστη της λαϊκής αγανάκτησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ