Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ
Με εντατικούς ρυθμούς στην προετοιμασία του

Σωματεία, Συνδικάτα, τοπικές Γραμματείες και Επιτροπές έχουν μπει στη μάχη

Από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 10 του Σεπτέμβρη
Από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 10 του Σεπτέμβρη
Στη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 12 του Νοέμβρη, στο Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα, έχουν μπει οι ταξικές δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα. Με συσκέψεις, περιοδείες, συνελεύσεις το μήνυμα φτάνει σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Ως ένα μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού αντιμετωπίζουν την κινητοποίηση οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος στη Θεσσαλία. Ο στόχος που θέτουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι η κάθοδος των εργαζομένων της περιοχής στην Αθήνα να είναι μαζική και δυναμική, ώστε να συμβάλουν αποφασιστικά στην επιτυχία του συλλαλητηρίου.

Στη Λάρισα, ήδη ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις διοικήσεων των σωματείων προκειμένου να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο και θ' ακολουθήσουν Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς και άλλες δραστηριότητες για την οργάνωση της αγωνιστικής καθόδου. Αποφάσεις συμμετοχής, ύστερα από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, πήραν, μέχρι στιγμής, τα Συνδικάτα Εργαζομένων σε Τρόφιμα-Γάλα- Ποτά, Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος, Οικοδόμων, η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου και τα Σωματεία Οδηγών και εργαζομένων στο «Πράκτικερ».

Και στο Νομό Μαγνησίας, μετά κι από την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων και συνδικαλιστών, αναμένεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη βδομάδα οι συνεδριάσεις των διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων προκειμένου να παρθούν σχετικές αποφάσεις.

Ανάλογες προετοιμασίες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ γίνονται και στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

Συσκέψεις σε Θριάσιο- Λαυρεωτική

Σε ανάλογες διαδικασίες έχουν μπει οι ταξικές δυνάμεις του Θριασίου και της Λαυρεωτικής στην Αττική. Σε συνεδριάσεις τους οι δύο τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ τις προηγούμενες μέρες αποφάσισαν και προχωρούν σε ανοιχτές συσκέψεις σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων και ανέργων προκειμένου να οργανώσουν και να προετοιμάσουν από κοινού την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Η Γραμματεία του Λαυρίου διοργανώνει σύσκεψη την Τετάρτη 5 του Οκτώβρη ενώ η Γραμματεία του Θριασίου στις 10 του Οκτώβρη.

Ηδη αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν πάρει τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου, των οικοδόμων Ελευσίνας, των εργαζομένων στους δήμους του Θριασίου (οι οποίοι ήδη έχουν ξεκινήσει συνελεύσεις στους χώρους δουλιάς) καθώς και των συνταξιούχων ΙΚΑ του Ασπροπύργου.

«Παρούσα» η ΟΣΝΙΕ

Να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 του Νοέμβρη, για να δώσουν τη δική τους απάντηση στις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις», που στόχο έχουν την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, στην άγρια λιτότητα και εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκανε και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, καλεί τους εργαζόμενους του χώρου της Υγείας η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα για το συλλαλητήριο η ΟΣΝΙΕ υπογραμμίζει ότι η πολιτική αυτή οδηγεί στην ανέχεια τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ότι χρόνια τώρα τα δυο κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία, αλλά ο κατώτερος μισθός και το κατώτερο ημερομίσθιο παραμένουν στα εξευτελιστικά επίπεδα των 591 ευρώ το μήνα και 26,40 ευρώ τη μέρα, μεικτά!

Ειδικότερα για την Υγεία, υπογραμμίζει ότι επεκτείνεται η ιδιωτική επιχειρηματική δράση. Οτι τα νοσοκομεία λειτουργούν με ιδιωτικά κριτήρια και εμπλέκονται σε «συναλλαγές» με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ υπάρχουν και μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ