Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκροτήθηκε Επιτροπή Υγειονομικών του ΠΑΜΕ

Από την πλατιά σύσκεψη αναδείχτηκε 9μελής Γραμματεία

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη η ιδρυτική σύσκεψη της Επιτροπής Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, μετά από πρωτοβουλία σωματείων, επιτροπών αγώνα και συνδικαλιστών της πόλης. Η πλατιά ιδρυτική σύσκεψη κατέληξε στην ανάδειξη 9μελούς Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οπως τόνισε η Σημέλα Τεμερτζίδου, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», το ΠΑΜΕ στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας επιδιώκει να ενώσει όλους τους υγειονομικούς σε επίπεδο νομού ανεξάρτητα ειδικότητας και ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις. Θα είναι ο χώρος συσπείρωσης και συντονισμού των ταξικών δυνάμεων, ο ταξικός πόλος στον κλάδο των υγειονομικών, πρόσθεσε.

Επίσης, η Λέτα Μεθονίου, στέλεχος του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, που έκανε την κεντρική εισήγηση, επισήμανε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σ' ένα ιστορικό καθήκον. Να συμβάλουμε στη διαμόρφωση όλων εκείνων των απαραίτητων προϋποθέσεων, όχι μόνο για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή πολιτική, αλλά για να πετύχουμε την ανατροπή της».

«Η επιτροπή του ΠΑΜΕ που συγκροτούμε, συνέχισε, λειτουργεί και δρα σαν ζωντανό κύτταρο του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, του ΠΑΜΕ γενικότερα. Δεν έχει παραταξιακό αλλά κινηματικό χαρακτήρα. Δραστηριοποιείται και δρα στα πλαίσιά του. Στόχος μας να συμβάλουμε και εμείς, να συσπειρωθούν ευρύτερες δυνάμεις με τις δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στην εκμετάλλευση. Να συμβάλλουμε και εμείς να ανατραπεί ο συσχετισμός δύναμης που υπάρχει σήμερα. Γι' αυτό και δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε αλλά αναπτύσσουμε πρωτόβουλη δράση».

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη σύσκεψη γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών, τεχνικών κλπ. που μίλησαν για την ανάγκη αγωνιστικής συνεργασίας και συσπείρωσης, δηλώνοντας ότι αποδέχονται το ρόλο και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Διαπίστωσαν ακόμη ότι με την ιδρυτική σύσκεψη δίνεται ώθηση να συγκροτηθούν αντίστοιχες επιτροπές αγώνα, σε όλους τους κλάδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ