Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΗΛΙΟΦΙΝ» - «ΕΡΓΟΤΕΞΤΙΛ» - «ΒΟΥΛΙΝΟΣ»
Συγκέντρωση για το δικαίωμα στη δουλιά

Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, διεκδίκησαν χτες οι περίπου 300 εργαζόμενοι του βαφείου ΕΡΓΟ ΗΛΙΟΦΙΝ ΑΕ, της βιοτεχνίας ΕΡΓΟ ΤΕΞΤΙΛ ΑΕ και της πλεκτοβιομηχανίας ΒΟΥΛΙΝΟΣ ΑΒΕΕ, που εδώ και 15 ημέρες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Οι εργαζόμενοι των τριών επιχειρήσεων διεκδικούν επαναλειτουργία των εργοστασίων και καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλουν οι εργοδότες τους για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβρη, καθώς και τα αναδρομικά των αυξήσεων για το τρέχον έτος και την καλοκαιρινή άδεια.

Φωνάζοντας συνθήματα, οι εργαζόμενοι της ΗΛΙΟΦΙΝ διαδήλωσαν «θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία». Και από την ντουντούκα επανέλαβαν τα αιτήματά τους: έκτακτο επίδομα 3.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, ώστε να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του, ταμείο ανεργίας για όσο διάστημα είναι άνεργοι, επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού, τα χρόνια του ταμείου ανεργίας να μετράνε ως συντάξιμα, οικονομική στήριξη των ανέργων που σπουδάζουν παιδιά και πάγωμα των δόσεων των στεγαστικών τους δανείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ