Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΘΡΙΑΣΙΟΥ»
Συσκέψεις και κινητοποιήσεις

Την έντονη διαμαρτυρία του για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Θριάσιο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) Ελευσίνας και Μεγάρων, ως αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του συστήματος υγείας που εφάρμοζε το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου».

Στα πλαίσια αυτά, το σωματείο προγραμματίζει για την ερχόμενη βδομάδα συσκέψεις των γιατρών και των εργαζομένων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου την ερχόμενη Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 10 π.μ.

Το Σωματείο Εργαζομένων τονίζει ότι τα ΚΥ Ελευσίνας και Μεγάρων υπολειτουργούν λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα το βάρος να πέφτει κυρίως στο «Θριάσιο». Η υποχρηματοδότηση, όμως, και οι ελλείψεις προσωπικού και στο «Θριάσιο» έχουν σαν αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες για παροχή υγειονομικής φροντίδας και οδηγούν στην εξάντληση των εργαζομένων.

Ετσι, υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ράντζα στους διαδρόμους και στρίμωγμα των ασθενών στους θαλάμους των κλινικών. Ακόμα, η διοίκηση του «Θριάσιου» και το υπουργείο Υγείας αξιοποιούν τις ελλείψεις προσωπικού για να προσλάβουν εργαζόμενους με συμβάσεις (8μηνίτες, επικουρικούς κλπ.) και για να προχωρήσουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του νοσοκομείου (π.χ. σίτιση), αλλά και για να καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ