Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Από αύριο όλοι στις κάλπες

Ξεκινάνε το Σάββατο οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης

Για Συνδικάτο που θα πολλαπλασιάζει τη δύναμη της γροθιάς τους ψηφίζουν από αύριο οι οικοδόμοι
Για Συνδικάτο που θα πολλαπλασιάζει τη δύναμη της γροθιάς τους ψηφίζουν από αύριο οι οικοδόμοι
Καθοριστικές για τους αγώνες των εργαζομένων στις κατασκευές αλλά και του συνόλου της εργατικής τάξης είναι οι εκλογές που αρχίζουν αύριο στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Η ενίσχυση του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού» είναι βασική προϋπόθεση για τη μαχητική συσπείρωση του κλάδου, για να σημειωθούν νέα βήματα, ποσοτικά και ποιοτικά στη δράση του συνδικάτου, ανάλογα των αυξημένων απαιτήσεων που γεννά η λυσσαλέα αντεργατική επίθεση του κατασκευαστικού κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων της ολιγαρχίας. Για την περιφρούρηση και επέκταση εργασιακών κατακτήσεων όπως το 8ωρο και η κοινωνική ασφάλιση, τη μάχη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών. Κόντρα στην πολιτική που «επεκτείνει» τα πλούτη του κεφαλαίου, που ικανοποιεί τις απαιτήσεις των μεγαλοκατασκευαστών.

Οι εργάτες αύριο καλούνται να κρατήσουν την πυξίδα του συνδικάτου προσανατολισμένη στην αρχή της ταξικής πάλης, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ. Οπως συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια, που ο «Πανοικοδομικός Συνδυασμός» αναδεικνύεται στη διοίκηση. Καταγγέλλοντας και ξεμπροστιάζοντας την τακτική της ταξικής συνεργασίας και υποταγής, με την οποία οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ αποπροσανατολίζουν και εκθέτουν τους εργάτες ακόμα περισσότερο στην εργοδοτική κερδοσκοπία. «Για να δυναμώσει το μέτωπο της αντίστασης, της σύγκρουσης, της ανατροπής», για ένα συνδικάτο «φρούριο της ταξικής πάλης» όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο «Πανοικοδομικός Συνδυασμός».

Οι εκλογές θα ολοκληρωθούν στις 27 του Οκτώβρη. Θα διεξάγονται καθημερινά στα 24 παραρτήματα του συνδικάτου, Δευτέρα με Σάββατο απ' τις 5μμ ως 9μμ, και την Κυριακή 8.30πμ-2μμ. Οι εργάτες μπορούν να ψηφίζουν με το βιβλιάριο ασθενείας και την ταυτότητα μέλους του Συνδικάτου.

  • Σήμερα το πρωί, τα μέλη του Συνδικάτου θα βρεθούν και πάλι στο εργοτάξιο του Αλαφογιάννη, στην Παλλήνη. Η εργοταξιακή επιτροπή ήδη προσανατολίζεται σε κινητοποίηση όλων των εργαζομένων για την επόμενη βδομάδα, καθώς η εργοδοσία χρωστά σε 3 εργάτες τα δεδουλευμένα απ' τον περασμένο Ιούνη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ