Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Μήνυμα αντίστασης

Από τη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της ΔΗΚΕΒΕ

Συγκέντρωση αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου πραγματοποίησε χτες βράδυ ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Καβάλας, που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της ΔΗΚΕΒΕ και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, αλλά και τη μαχητική πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πρόβαλλαν τις διεκδικήσεις τους που απαντούν στις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες τους.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν, ο εκπρόσωπος της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ Ν. Αγγέλου, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Γ. Μπαχάρης και ο εκπρόσωπος της ΔΗΚΕΒΕ Καβάλας Θ. Κοντογεωργίου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Π. Παναγιωτίδης από την τοπική Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ. Κατήγγειλαν πως η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, εντείνει την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των ΕΒΕ, της νεολαίας. Και προειδοποίησαν πως η αντεργατική επίθεση θα οξυνθεί, ενάντια σε ό,τι απέμεινε από τα ασφαλιστικά - εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, από το δικαίωμα στη σύγχρονη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία. Και στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης θα ενταθεί και ο αυταρχισμός, η καταστολή, η τρομοκρατία.

Απέναντι σ' αυτή τη λαίλαπα, που καθημερινά βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι ταξικές δυνάμεις και ο εργαζόμενος λαός της Καβάλας πρόβαλαν, μέσα από τα πανό και τα συνθήματα, την απαίτηση για μόρφωση και μόνιμη σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα. Διεκδίκησαν 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο, κατάργηση της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου που ενταφιάζει το 8ωρο, κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ, ενιαίο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων 48 ωρών με 3 απογεύματα κλειστά τη βδομάδα. Και ξεκαθάρισαν πως θα συνεχίσουν ανυπόταχτα στο δρόμο του αγώνα, διαδηλώνοντας «αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή με αγώνες ταξικούς θα ανατραπεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ