Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι τιμητές του μακαρίτη

Τιμές στον «Μέγα ευεργέτη και επίτιμο δημότη της Νάουσας» Χριστόδουλο Θ. Λαναρά - εκ των ιδρυτών του ομίλου - που πέθανε την περασμένη Παρασκευή και κηδεύτηκε το Σάββατο στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, απέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας.

Μοναδική «παραφωνία» στην επίδειξη προσκυνήματος στην οικογένεια των εργοδοτών, που καταδικάζουν τους Ναουσαίους στην ανεργία και τη φτώχεια, αποτέλεσαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Νάουσας, που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας την υποκρισία.

Αποκορύφωμα της πρόκλησης: Ο δήμαρχος Α. Καραμπατζός, επέπληξε το Σωματείο του Β' εργοστασίου των «Κλωστηρίων Ναούσης», επειδή δεν έστειλε στεφάνι στη μνήμη του Λαναρά. Δηλαδή και «δαρμένοι» και φταίχτες οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται με το ένα πόδι στην ανεργία.

Δυστυχώς για όσους θέλουν ακόμη και τώρα να συντηρούν το «φιλολαϊκό» προφίλ της εργοδοσίας, ο λαός της Νάουσας γνωρίζει πως τα αμύθητα κέρδη, αλλά και όσες «ευεργεσίες» έκανε ο Λαναράς, για να γίνει «επίτιμος», βγήκαν από το δικό του ιδρώτα, από την εκμετάλλευση της δικής του εργατικής δύναμης. Να είναι σίγουροι όσοι συνεχίζουν να παίζουν σε διπλό ταμπλό, δηλαδή να είναι και με τον θύτη και με το θύμα, πως σύντομα θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει.

Κατά τα άλλα, καλούς συνεχιστές άφησε στο πόδι του ο μακαρίτης. Αφού, με την ίδια ευκολία που σήμερα στέλνουν το στεφάνι στον «ευεργέτη», ετοιμάζουν να στείλουν στο σκοτάδι της ανεργίας και τους εναπομείναντες εργαζόμενους των Κλωστηρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ