Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Προδιαγεγραμμένο έγκλημα που θα γενικευτεί

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ σε συζήτηση για την Κλωστοϋφαντουργία, στη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου

«Τα προβλήματα της ευρωπαϊκής κλωστοϋφαντουργίας ήταν προβλέψιμα πριν αρκετά χρόνια και δε θα αποτελέσουν μεμονωμένη περίπτωση, αφού παρόμοιες καταστάσεις υφίστανται στην παραγωγή και άλλων προϊόντων, σε κλάδους όπως η υποδηματοποιία, η αυτοκινητοβιομηχανία, η χαλυβουργία κ.ά.».

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, παρεμβαίνοντας χτες στη συζήτηση για την Κλωστοϋφαντουργία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ύστερα από σχετική δήλωση της Κομισιόν.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι «οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στο παγκόσμιο εμπόριο και ειδικότερα στην κλωστοϋφαντουργία έχουν ως αποτέλεσμα τεράστια κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους εξαγωγών και διανομής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, γενικότερα του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα χιλιάδες εργάτες κι εργάτριες πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας. Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κλωστοϋφαντουργίας θα χαθούν 1.000.000 θέσεις εργασίας στα κράτη - μέλη μέχρι το τέλος του 2006. Ταυτόχρονα, καταστρέφονται χιλιάδες μικρομεσαίες κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις».

«Στα πλαίσια του ΠΟΕ - συνέχισε ο Γ. Τούσσας - η Ευρωπαϊκή Ενωση μαζί με άλλες δυνάμεις, πρωτοστάτησαν στο να τεθούν επαχθείς όροι για τους εργαζομένους, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη των ευρωενωσιακών μονοπωλίων και του κεφαλαίου. Συνεχίζεται η επιδοματική πολιτική ενίσχυσης των μεγαλοβιομηχάνων του κλάδου με εξαιρετικά πρόσκαιρο και συγκυριακό χαρακτήρα».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι πίσω από τη φιλολογία για την εισβολή κινεζικών προϊόντων βρίσκεται η προσπάθεια να αθωωθεί η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων στα κράτη - μέλη, της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας, καθώς και οι πολυεθνικές που μεταφέρουν τη δράση τους στην Ασία κ.α. «Το 60% των εξαγωγών της Κίνας προέρχεται από ξένες επενδύσεις, των οποίων τα κέρδη καταλήγουν στα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία κ.α.» σημείωσε και κατέληξε στην παρέμβασή του:

«Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας για ισότιμες διεθνείς οικονομικές σχέσεις και τη λαϊκή ευημερία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΚΑΠ καταστρέφει τους κτηνοτρόφους (2009-09-22 00:00:00.0)
Συμφωνία για τα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα (2005-09-07 00:00:00.0)
Ο κίνδυνος δεν προέρχεται από την Κίνα (2005-05-14 00:00:00.0)
Ψάχνουν συμμάχους ανάμεσα στα θύματά τους! (2004-12-23 00:00:00.0)
Μοιραίο χτύπημα από την ΓΚΑΤΤ (1995-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ