Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «WACKENHUT»
Πάρτε θέση στη διαπάλη

Περιοδεία χτες του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, στην εταιρία φύλαξης

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μιλάει στους εργαζόμενους της «WACKENHUT»
Ο βουλευτής του ΚΚΕ μιλάει στους εργαζόμενους της «WACKENHUT»
Να βγάλουν τα απαιτούμενα συμπεράσματα από τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική, τόσο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, για να μπορέσουν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τα δικαιώματά τους, κάλεσε τους εργαζόμενους στην εταιρία φύλαξης «WACKENHUT» ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, που χτες το πρωί περιόδευσε στην επιχείρηση στον Κολωνό, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες η εργοδοσία απέλυσε έναν εργαζόμενο ο οποίος τόλμησε να απουσιάσει από τη δουλιά με άδεια γιατρού (ανέρρωνε από ατύχημα), την οποία και προσκόμισε στην επιχείρηση. Οπως κατήγγειλαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του χώρου, η επιχείρηση κάνει συνεχώς απολύσεις, οι οποίες μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχουν και επιλεκτικό χαρακτήρα.

Παίρνοντας το λόγο στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, ο Αντώνης Σκυλλάκος είπε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί και αγωνίζεται για μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους και ταυτόχρονα αντιπαλεύει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Υπογράμμισε ότι οι «μεταρρυθμίσεις» για τις οποίες κάνει λόγο σήμερα και η κυβέρνηση της ΝΔ είναι στην κατεύθυνση της συνεχούς αφαίρεσης δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οπως άλλωστε προκύπτει από τα ίδια τα κείμενα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στόχος είναι το επόμενο διάστημα η απελευθέρωση των απολύσεων, σημείωσε. Μόλις προχτές ο υπουργός Απασχόλησης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει ουσιαστικά στον αποχαρακτηρισμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Ανοίγει το Ασφαλιστικό. Ταυτόχρονα ο ΣΕΒ χαρακτηρίζει θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά τονίζει ότι αυτά αποτελούν μόνο την αρχή.

«Σήμερα, επισήμανε ο βουλευτής, γίνεται διαπάλη: οι μεγάλες επιχειρήσεις επιδιώκουν να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες και τα κόμματα που υπηρετούν την εργοδοσία κινούνται σ' αυτήν την κατεύθυνση, πετσοκόβοντας τα εργασιακά δικαιώματα. Γι' αυτό πρέπει να αντισταθούμε», υπογράμμισε και κάλεσε τους εργαζόμενους κατ' αρχήν να παλέψουν για την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων σε συνδικαλιστικό επίπεδο, «για να μπορέσουμε να τους συγκρατήσουμε. Δε λύνεται όμως το πρόβλημα. Υπάρχουν τα κόμματα που λειτουργούν υπέρ των καπιταλιστών και ο χώρος που παλεύει σε αντίθετη κατεύθυνση και είμαστε εμείς. Χρειάζεται πολιτική πάλη για μια άλλη εξουσία προς όφελος του λαού. Βγάλτε συμπεράσματα. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας και θα σας βοηθήσουμε στην κατεύθυνση ανάπτυξης της πάλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ