Σάββατο 31 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΞΑΝΘΗ
Απέλυσαν από τη δουλιά του υποψήφιο δήμαρχο!

O πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης και υποψήφιος δήμαρχος Βιστωνίδας, της παράταξης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, Δημήτρης Νεοφυτίδης, απολύθηκε ξαφνικά από την εργασία του για τη συνδικαλιστική του δράση και γιατί συμμετείχε στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις και προφανώς επειδή κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές!

Ο Δημήτρης Νεοφυτίδης είναι μέλος της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, γνωστός στην περιοχή για τη συνδικαλιστική και πολιτική του δραστηριότητα. Εργάζεται στις αποθήκες του Συνεταιρισμού Παντοπωλών Ξάνθης, ο πρόεδρος του οποίου, Φώτης Μιχαλόπουλος, ούτε λίγο ούτε πολύ ομολόγησε στον Επιθεωρητή Εργασίας ότι «δε γουστάρει τον Νεοφυτίδη γιατί απεργεί συνέχεια».

Οταν του υποδείχτηκε ότι δεν έχει δικαίωμα να απολύσει πρόεδρο σωματείου και μάλιστα για το λόγο συμμετοχής σε απεργία, τα μάζεψε και ενώ δήλωσε ότι θα ανακαλέσει την απόλυση, δεν επέτρεψε στον απολυμένο να επανέλθει στα εργασιακά του καθήκοντα, αλλά επιμένει να τον κρατά στην αυλή για να κουρεύει το χόρτο ή να καθαρίζει το χώρο.

Η στάση αυτή της εργοδοσίας, ενόψει μάλιστα των δημοτικών εκλογών, είναι χαρακτηριστική του κλίματος διώξεων και τρομοκρατίας που επιδιώκουν να καλλιεργήσουν οι εκλεκτοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εργοδότες, για να παρεμβάλλουν εμπόδια στην απρόσκοπτη ανάπτυξη της δραστηριότητας των αντίπαλων πολιτικών δυνάμεων και ιδιαίτερα του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ