Σάββατο 31 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»
Συνεχίζεται η άμεση, ζωντανή επικοινωνία με τους δημότες

Κλιμάκιο της παράταξης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αγάπιο Σαχίνη επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Μελετών του δήμου

Eurokinissi

Στην πορεία της άμεσης, ζωντανής επαφής και επικοινωνίας της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», με τους εργαζόμενους και δημότες της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε χτες επίσκεψη στη Διεύθυνση Μελετών Αρχιτεκτονικών Εργων του δήμου, κλιμακίου της παράταξης με τον υποψήφιο δήμαρχο Αγάπιο Σαχίνη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Α. Μήτσιου, Θ. Κρουστάλη και Ν.Ζώκα.

Ο Αγάπιος Σαχίνης και τα άλλα μέλη του κλιμακίου συζήτησαν με τους εργαζόμενους της υπηρεσίας, άκουσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παρουσίασαν τις θέσεις της παράταξης για τους εργαζόμενους του δήμου, που οι κυριότερες είναι:

Το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου είναι βασικός παράγοντας για τη λειτουργία του. Οι δημοτικοί υπάλληλοι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Με την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, τη διασπαστική - επιδοματική πολιτική μισθών, τα μεγάλα κενά σε οργανικές θέσεις, τις πελατειακές σχέσεις που λειτουργούν εκβιαστικά και συχνά αμβλύνουν τις συνειδήσεις.

Ιδιαίτερα για τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικών Μελετών του δήμου, είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί επαρκώς το σημαντικό έργο της υπηρεσίας, το επιστημονικό προσωπικό, να παρθούν μέτρα για την επιμόρφωσή του. Τονίστηκε ότι κατά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πόλης κατά το παρελθόν έγιναν μεγάλα σφάλματα, και με βάση τον προβλεπόμενο γιγαντισμό της, πρέπει να γίνει ένας σοβαρός σχεδιασμός, που με τη θεσμική συμμετοχή των κοινωνικών φορέων, όχι μόνο θα αντιμετωπίζει το μέλλον αλλά θα λύνει και προβλήματα του παρελθόντος. Επισημάνθηκε ακόμα ότι η έλλειψη χρηματοδότησης, η μη ιεράρχηση των έργων, αποτελούν το κύριο εμπόδιο για την υλοποίηση των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη η πόλη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης κάλεσε τους εργαζόμενους να βάλουν όλοι ένα λιθαράκι, στηρίζοντας και ψηφίζοντας το συνδυασμό «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», γιατί «ο δήμος μας ανήκει και θα τον υπερασπιστούμε, γιατί ο λαός της Θεσσαλονίκης και η ιστορία της δεν αντέχει άλλο στην απαξίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ