Σάββατο 31 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Παράλογα άλλοθι...

Σε άλλες εποχές, που οι συσχετισμοί επέτρεπαν χρόνο και δυνατότητα να δουλέψει η λογική, ίσως η επιχειρηματολογία της αμερικανικής διοίκησης να προκαλούσε γέλιο. Τώρα, προκαλεί τρόμο ακριβώς με τον παραλογισμό της, αλλά και τον αλυσιδωτό παραλογισμό που προκαλεί διεθνώς, είτε ως υποστήριξη του ίδιου ιμπεριαλιστικού προσανατολισμού, είτε παράπλευρων ανάλογων στόχων.

Για παράδειγμα, οι Αμερικανοί επίσημοι έχουν τελευταία ζαλίσει τα αυτιά της ανθρωπότητας ότι δεν μπορούν να ανεχτούν το αυταρχικό καθεστώς του Σ. Χουσεΐν στο Ιράκ και γι' αυτό εξαντλούν ό,τι έχουν και δεν έχουν (μέχρι και την άμεση στρατιωτική επέμβαση) προκειμένου, τάχα, να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία, τον πλουραλισμό και ό,τι άλλο τους κατεβαίνει από το λεγόμενο «αμερικανικό τρόπο». Φυσικά, κανένας σώφρων δε θα είχε διάθεση να υποστηρίξει το καθεστώς στο Ιράκ, αλλά σε ποιους τα πουλάνε τα υπόλοιπα οι Αμερικανοί διοικούντες; Από πού κι ως πού, όταν δε σου αρέσει κάποιο καθεστώς έχεις το δικαίωμα επεμβάσεων οποιασδήποτε μορφής; Οχι, επειδή βρίσκουν και το κάνουν έτσι και αλλιώς με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο, να μας φυτευτεί και στο μυαλό, πως δικαιούνται και το ρόλο του σωτήρα!!!

Ιμπεριαλιστικά ήταν και είναι πάντα τα κίνητρα και όλα τα άλλα που ακούγονται είναι για τους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συνενόχους. Γιατί τόσο αφελείς δεν μπορεί να υπάρχουν πια σε τέτοιες εποχές. Αυτό δίδαξαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, αλλά και οι άλλες οι πιο έμμεσες, που γίνονται σχεδόν καθημερινά, σε όλο τον πλανήτη.

Και επειδή ο παραλογισμός γεννάει κι άλλο παραλογισμό, στο χτεσινό «Βήμα» αναδημοσιεύεται άρθρο της Μ.Dowd, από τη «Νιου Γιορκ Τάιμς», όπου με τάχα «αφελή ειρωνεία» προτείνεται, αν το κίνητρο είναι η δημοκρατία και ο πλουραλισμός, να γίνει τότε επίθεση και στη Σαουδική Αραβία «σε ένα βασίλειο που δίνει κακή φήμη στο Μεσαίωνα», όπως γράφεται σχετικά. Θα ήταν εύστοχη η ειρωνεία, αν ειλικρινά πρόκειται για τέτοια, αν τα εκτελεστικά όργανα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού δεν αλληθώριζαν, έτσι και αλλιώς, και προς τη Σαουδική Αραβία και προς το Ιράν και προς την περιοχή ολόκληρη... Αρα, μάλλον νερό στο μύλο των επεμβάσεων ρίχνουν τέτοια αμερικανικού τύπου «επιχειρήματα»...

Οπως ανάλογη επίδραση έχει και η επιχείρηση νομιμοποίησης της επέμβασης από τον ΟΗΕ, με βάση την προχτεσινή πρόταση του Γάλλου Προέδρου και της βελγικής κυβέρνησης. Αλλο αν, ταυτόχρονα, όλα αυτά αποκαλύπτουν παράπλευρους ιμπεριαλιστικούς στόχους, που πάντα γεννούν και οι εσωτερικές, πάντα όμως ιμπεριαλιστικές, αντιθέσεις.

Η αλήθεια, που αφορά τους λαούς, δεν μπορεί να σκεπάζεται από παράλογα άλλοθι, που τροφοδοτούν και διαιωνίζουν τα εγκλήματα. Αλίμονο, αν δώσουν δικαιώματα οι λαοί στο σάπιο σύστημα, να κρίνει «ποιος του μυρίζει και ποιος του βρωμάει» και ανάλογα να επεμβαίνει. Η αντίστασή τους συνολικά σε κάθε είδους επεμβάσεις είναι αυτή που θα φτιάξει τους συσχετισμούς, για τη συνολική απαλλαγή του άδικου, παράλογου, εκμεταλλευτικού συστήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραλογισμός(2007-03-13 00:00:00.0)
«Ενα ψέμα του μυαλού» στο «Εμπρός»(2004-12-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-04-08 00:00:00.0)
Η τηλεοπτική πραγματικότητα(2002-11-30 00:00:00.0)
"Να φύγουμε αμέσως από το ΝΑΤΟ"(1999-03-28 00:00:00.0)
Μπούμερανγκ η μετάθεση ευθυνών(1999-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ