Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Μαζική στήριξη του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού»

Για να δυναμώσει το μέτωπο της αντίστασης, της σύγκρουσης και της ανατροπής. Αρχίζει σήμερα η ψηφοφορία. Στόχος, η αύξηση και της συμμετοχής

Με όλες τους τις δυνάμεις έχουν ριχθεί στη μάχη των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, που ξεκινάνε σήμερα, τα στελέχη του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού», προκειμένου να μη μείνει ούτε ένας οικοδόμος που να μην ξέρει για τις εκλογές και τη σημασία τους. Γιαπί το γιαπί, εργοτάξιο το εργοτάξιο, συνάδελφο το συνάδελφο, προπαγανδίζεται η μέγιστη σημασία της συμμετοχής τους στις εκλογές, με στόχο την αύξηση του ρόλου και της δυναμικής του Συνδικάτου, αλλά και της υπερψήφισης - επικύρωσης του ταξικού προσανατολισμού του που μέχρι σήμερα ακολουθεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δράση του Παραρτήματος στο εργοτάξιο του Ολυμπιακού χωριού. Ο Γ. Φιλιούσης, απερχόμενος πρόεδρος του Παραρτήματος και υποψήφιος με τον «Πανοικοδομικό Ταξικό Ενωτικό Συνδυασμό», δήλωσε στο «Ρ»: «Το μήνυμα που στέλνουμε σε κάθε συνάδελφό μας είναι η μαζική στήριξη του Συνδυασμού, ώστε να δυναμώσουν οι καθημερινοί μας αγώνες, οι παρεμβάσεις μας για τα προβλήματα του κλάδου και όχι μόνο. Ηδη, η δυναμική του Συνδικάτου είναι τέτοια που έχει συσπειρώσει εκατοντάδες εργαζόμενους - πολλοί από αυτούς αλλοδαποί - ακόμα και αυτούς που ήρθαν πρόσφατα στο έργο».

Το Συνδικάτο βρέθηκε και βρίσκεται πάντα μπροστά σε κάθε αγώνα, όχι μόνο για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου, αλλά σε κάθε αγώνα που αφορά στο σύνολο της εργατικής τάξης. Οι εκατοντάδες μάχες του παρελθόντος το έχουν διδάξει ότι ο αγώνας γίνεται τόσο περισσότερο αποτελεσματικός, όσο αυτός καταφέρνει να εντάσσει το επιμέρους στο γενικό, να αναδεικνύει την κοινή αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κάθε κλάδος και που δεν είναι άλλη από τις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου, τις οποίες εφαρμόζουν οι εκάστοτε πολιτικοί του εκπρόσωποι και στηρίζουν γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ελίτ. Γι' αυτό και το Συνδικάτο πρωτοστάτησε στην ίδρυση και συγκρότηση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, βρέθηκε στο πλάι των ναυτεργατών, των αγροτών και άλλων. Εδωσε βροντερό «παρών» σε κάθε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση.


Αυτή η πλούσια αγωνιστική δράση αποτελεί το πιο ισχυρό εφόδιο για την παραπέρα ανάπτυξη των ταξικών του αγώνων και βάζει το πήχη του ταξικού αγωνιστικού καθήκοντος ακόμα πιο ψηλά.

Καμιά κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιό του σε όσες γραφειοκρατικές μηχανορραφίες και αν καταφύγει. Ακόμα, κανείς από αυτούς που γλυκοκοιτάζουν τα έδρανα της εξουσίας, ξεπουλώντας το αγωνιστικό τους παρελθόν, αλλά φορώντας «αριστερό» προσωπείο, δεν μπορούν να βγουν ανοιχτά, να πάνε στο γιαπί και να πουν ότι το συνδικάτο «δεν οργάνωσε ενωτικούς και συνεπείς αγώνες».

Γιατί η ενότητα των εργαζομένων του κλάδου οικοδομείται στη βάση των ταξικών αγώνων που δίνει καθημερινά το Συνδικάτο και όχι στις προσωπικές διευκολύνσεις που προσφέρουν οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές, εκμεταλλευόμενοι κατά τον πιο άθλιο τρόπο τις ανάγκες του κάθε εργαζόμενου. Οι χιλιάδες οικοδόμοι που συσπειρώνονται στους κόλπους του Συνδικάτου, τα 28 Παραρτήματά του σε κάθε γωνιά της Αθήνας και το πλήθος των Εργοταξιακών Επιτροπών που στήνονται στα μεγάλα έργα το αποδεικνύουν περίτρανα αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ