Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Αξίωσαν και η κυβέρνηση τους δίνει μείωση κατά 50%!

Οταν έστελνε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους ναυτεργάτες, νομοθετούσε ήδη για τους εφοπλιστές
Οταν έστελνε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους ναυτεργάτες, νομοθετούσε ήδη για τους εφοπλιστές
Νόμος απαράβατος είναι για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οι εφοπλιστικές αξιώσεις! Αυτό επιβεβαιώθηκε χτες από τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη προς τους ναυτιλιακούς συντάκτες όταν έφτασε στο σημείο, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να εμφανιστεί ...«βασιλικότερος» του επιτελείου των Βρυξελλών και να ισχυριστεί -για να προστατέψει τους εφοπλιστές -ότι τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εφοπλιστών κατά 50%, που ετοιμάζουν τα κυβερνητικά επιτελεία, την προβλέπει κοινοτική οδηγία! Η αλήθεια είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν έχει εκδώσει σχετική οδηγία και ότι είναι ο επίτροπος μεταφορών Κίνοκ που έχει προτείνει μια σειρά μέτρων ανάμεσα στα οποία και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εφοπλιστών επικαλούμενος τον ανιστόρητο και ανυπόστατο όρο της «ανταγωνιστικότητας» του κοινοτικού στόλου.

Ο υπουργός όχι μόνο επιβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας επεξεργάζεται μέτρα για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εφοπλιστών μέχρι και 50%, αλλά προκαλώντας τους ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους ανέφερε: «Ακόμα και αν μειώναμε στο 50% τις ασφαλιστικές εισφορές των πλοιοκτητών, η επιβάρυνση στο ΝΑΤ είναι πολύ μικρή σε σχέση με τις αυξήσεις που δώσαμε πρόσφατα των οποίων η επιβάρυνση φτάνει τα 130 δισ. δραχμές, ενώ η επιβάρυνση (σ.σ την οποία θα πληρώσουν οι Ελληνες εργαζόμενοι) από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εφοπλιστών δεν ξεπερνάει τα 5 δισ.»!

Ομως το σκάνδαλο δεν έχει όρια. Η κυβέρνηση μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές των εφοπλιστών, όταν το ΝΑΤ είναι τόσο «πατωμένο» από τα ελλείμματα, ώστε όχι μόνο να καθίστανται επισφαλείς ακόμα και αυτές οι πενιχρές αυξήσεις στις ναυτεργατικές συντάξεις, που έχει υποσχεθεί να δώσει η κυβέρνηση, αλλά και η ίδια η πληρωμή των συντάξεων! Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: Η κρατική επιχορήγηση για το ΝΑΤ το 2002 ανέρχεται στα 469.550.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του ΝΑΤ για το 2002 καθορίζει την κρατική επιχορήγηση στα 493.170.000 ευρώ. Η διαφορά που προκύπτει ύψους 59.760.865,33 ευρώ θα καλυφθεί ως προκαταβολή από την κρατική επιχορήγηση προς το ΝΑΤ του 2003! Και όχι μόνο αυτό. Αν στη διαφορά αυτή - που θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του 2003 - προστεθούν τα 62.000.000 ευρώ, που θα καταβληθούν για την αναπροσαρμογή των συντάξεων στο 62,6%, σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό των ναυτεργατών, τότε μιλάμε για ένα επιπρόσθετο έλλειμμα 124.760.865,33 ευρώ για το 2003 και αυτό χωρίς να υπολογίζεται η δαπάνη για την αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ