Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου

Σε 7 μέρες από σήμερα ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου στις ελληνικές θάλασσες. Από την 1η Νοέμβρη ναυτεργάτες και νησιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πλήρη εφαρμογή του νέου ακτοπλοϊκού θεσμικού πλαισίου, το οποίο αλλάζει προς το χειρότερο την εικόνα των θαλάσσιων ενδομεταφορών.

Τα όσα προβλέπεται να εφαρμοστούν από την 1η Νοέμβρη περιέχονται στο νομοθετικό έκτρωμα 2932/2001 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, του οποίου η φιλοσοφία είναι η παροχή και νέων υπερπρονομίων στους ακτοπλόους εφοπλιστές, γενικά ενίσχυση της ασυδοσίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Οσο για την ποιότητα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, μία ...σαφή εικόνα έδωσε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες. Δεν ήταν σε θέση να πληροφορήσει την κοινή γνώμη για το ποια πλοία θα εκτελούν ποια δρομολόγια και με ποιες προϋποθέσεις! Παρέπεμψε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που θα ακολουθούσε μετά τη συνέντευξη και της οποίας τα αποτελέσματα αναμένονταν μέχρι χτες το βράδυ.

Από τα όσα ετοιμάζονται σε βάρος των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ήδη έχουν καταγραφεί απτά τα πρώτα δραματικά αποτελέσματα, καθώς μόνο για την προετοιμασία της εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου και για την ακρίβεια για να ...πειστούν οι εφοπλιστές να καλύψουν όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές έχουν μοιραστεί μέχρι τώρα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, 13 δισεκατομμύρια δραχμές! Χρήματα που άντλησε η κυβέρνηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τις τσέπες των εργαζομένων! Ομως, το κακό δε σταματάει εδώ. Οι εφοπλιστές έχουν αξιώσει και, όπως προκύπτει από τις χτεσινές δηλώσεις του Γ. Ανωμερίτη, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποδεχτεί την εξάλειψη ακόμα και κάποιων υποτυπωδών ασφαλιστικών δικλείδων, που θέτει το νέο θεσμικό πλαίσιο και αφορά τις οργανικές συνθέσεις, την τιμή των εισιτηρίων και το όριο της ηλικίας των ακτοπλοϊκών και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ