Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψηφίζουν οι τσαγκαράδες

Διεξάγονται οι εκλογές στο Συνδικάτο Δέρματος Θεσσαλονίκης. Οι εκλογές ξεκίνησαν την Τετάρτη και θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή. Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή οι εκλογές θα διεξάγονται στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η μαζική συμμετοχή των μελών του συνδικάτου στις εκλογές για την ανάδειξη της διοίκησης, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες για τον κλάδο συνθήκες, είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία των δύσκολων αγώνων που μπαίνουν μπροστά στους εργαζόμενους του κλάδου για την ίδια την επιβίωσή τους.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου Απόστολος Γιαλαμπούκης μας δήλωσε ότι σ' αυτές τις εκλογές «όλα τα μέλη πρέπει να κινητοποιηθούν και να ψηφίσουν. Για να δώσουν δύναμη στο συνδικάτο να μπορεί να παλέψει από καλύτερες θέσεις για το μεροκάματο των μελών και τα δικαιώματα του κλάδου που μαστίζεται από την ανεργία».

Πολλά και σοβαρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο δέρμα, υπογράμμισε ο Αποστόλης Γιαλαμπούκης, το σοβαρότερο όμως είναι η ανεργία. Σαν αποτέλεσμα της βαθιάς κρίσης που μαστίζει τον παραγωγικό αυτό τομέα, λόγω κυρίως των ανεξέλεγκτων εισαγωγών και των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών, πριν από 10 χρόνια στην περιοχή της Θεσσαλονίκης υπήρχαν 350 βιοτεχνίες δέρματος, ενώ σήμερα λειτουργούν μόνο 70. Και κάθε χρόνο λιγοστεύει ο αριθμός τους.

Αλλο σοβαρό πρόβλημα, τόνισε ο πρόεδρος του συνδικάτου είναι ότι το εποχικό επίδομα ενίσχυσης που δικαιούνται οι τσαγκαράδες, όταν είναι στο Ταμείο Ανεργίας δεν το παίρνουν. Χρειάζονται σοβαροί αγώνες, υπογραμμίζει ο Α. Γιαλαμπούκης, για να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση ν' αλλάξει τους κανονισμούς για να μπορούν να παίρνουν το επίδομα και οι άνεργοι και για να παρθούν κάποια στοιχειώδη μέτρα προστασίας της ντόπιας παραγωγής.

Για όλους αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους χρειάζεται οι εργαζόμενοι του κλάδου να γίνονται μέλη του συνδικάτου και να συμμετέχουν δραστήρια στη ζωή και ιδιαίτερα στην εκλογική διαδικασία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «αέρα» παραμένουν οι απολυμένοι της «ΕΛΙΤ» (2014-04-05 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση των σωματείων στην Ομόνοια (2013-12-19 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση για την προστασία των ανέργων (2012-10-17 00:00:00.0)
Σήμερα η μέρα δράσης για ανέργους και απλήρωτους (2010-12-30 00:00:00.0)
Στις 19 Νοέμβρη ξεκινούν οι εκλογές (2009-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ