Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Αποφασίστηκε διαχειριστικός έλεγχος

Διαγράφηκε από μέλος του ΚΚΕ ο Στ. Μανούσος μετά και την άρνησή του να παραιτηθεί ως όφειλε

Την πάγια και ξεκάθαρη θέση της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ) για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία του ενόχου ή των ενόχων, όπου και αν βρίσκονται, επανέλαβε χτες ο εκπρόσωπος της παράταξης Βασ. Αθανασόπουλος κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης της ΟΣΠΑ, η οποία ασχολήθηκε με το πρόβλημα που διαπιστώθηκε στο ταμείο του συνδικάτου. Παράλληλα, δήλωσε ότι η ΕΣΚ επιμένει σ' αυτό που έχει ζητήσει ήδη από τον Στ. Μανούσο, να παραιτηθεί από μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας και από τη θέση που κατέχει στη Διοικούσα Επιτροπή του Ταμείου Αλληλοβοήθειας (ΚΕΑΠΟΑ).

Κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση η διοίκηση της ΟΣΠΑ συμφώνησε στη διενέργεια πλήρους διαχειριστικού οικονομικού ελέγχου, στην κατεύθυνση που αποφάσισε η ΕΕΑΕ και αποφάσισε ότι, σε περίπτωση που αποδειχθεί από τον έλεγχο η ενοχή του Στ. Μανούσου, να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, ώστε να εκπέσει από μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Το θέμα της αναδιάταξης του προεδρείου, αποφασίστηκε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Χτες δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι ανακοινώσεις της Αχτιδικής Επιτροπής Μεταφορών του ΚΚΕ και της ΚΟΒ «Ολυμπιακής Αεροπορίας» του ΚΚΕ, που συνεδρίασαν στις 23 και 24 του Οκτώβρη, αντίστοιχα.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΧΤΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Η Αχτιδική Επιτροπή Μεταφορών του ΚΚΕ στη συνεδρίασή της, στις 23/10/2002, ομόφωνα καθαίρεσε από γραμματέα και μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής τον Στέλιο Μανούσο για αντικομματική συμπεριφορά και δράση. Αποφάσισε να εξετάσει άμεσα η ΚΟΒ του ΚΚΕ στην ΟΑ το ζήτημα της παραμονής του στο Κόμμα, όπως ορίζει το καταστατικό. Η Αχτιδική Επιτροπή εξέλεξε γραμματέα το σύντροφο Γιάννη Αθανασίου».

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ» ΤΟΥ ΚΚΕ

«Η ΓΣ της ΚΟΒ του ΚΚΕ στην ΟΑ στις 24/10/2002 ομόφωνα διέγραψε από μέλος του Κόμματος τον Στέλιο Μανούσο. Ο Στ. Μανούσος προχώρησε σε ενέργειες που δεν αρμόζουν σε μέλη του ΚΚΕ. Ο Στ. Μανούσος ήταν ταμίας στην προηγούμενη διοίκηση του Σωματείου της ΕΕΑΕ. Στο ταμείο του Σωματείου αποκαλύφθηκε έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων δραχμών. Ο Στ. Μανούσος χωρίς να ενημερώσει την καθοδήγηση του Κόμματος, την Αχτιδική Επιτροπή και την Κομματική Οργάνωση Βάσης που ανήκει, δανείστηκε από την εταιρία της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" και κατέθεσε το ποσό που έλειπε στο σωματείο. Αρνήθηκε να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση της ΚΟΒ, του Αχτιδικού Γραφείου και της Κομματικής Ομάδας που καθόριζε να παραιτηθεί ο Στ. Μανούσος από το ΔΣ της ΟΣΠΑ και τη Διοικούσα Επιτροπή του Ταμείου Αλληλοβοήθειας (ΚΕΑΠΟΑ) ώστε να υπάρξει διευκόλυνση για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας. Η ΚΟΒ του ΚΚΕ στην ΟΑ δηλώνει ότι θα πρωτοστατήσει να λάμψει η αλήθεια για την οικονομική ατασθαλία στο Σωματείο και να αποκαλυφθεί ο υπεύθυνος. Στηρίζει τις θέσεις που δημόσια διατύπωσε η συνδικαλιστική μας παράταξη, ΕΣΚ, στους εργαζόμενους και στις διοικήσεις των Σωματείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ