Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»: «Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία, τόσο η Αθήνα όσο και η Αγκυρα γνωρίζουν (ανεπισήμως) το σχέδιο Ανάν και δε φαίνεται να το απορρίπτουν, ο απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλβάρο Ντε Σότο -που είχε διαβουλεύσεις με τις δύο πλευρές-, μεταβαίνει αιφνιδιαστικά στην Ελλάδα και στην Τουρκία» (Ειρήνη Καρανασοπούλου -ΝΕΑ)

ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ «ΛΥΣΗ»: «Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον στη διαφαινόμενη επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου, πριν από την επίσημη ένταξή της, το Δεκέμβριο στην ΕΕ. Αρχίζει να εκφράζει φόβους, όμως, ότι ενδεχομένως θα αναγκαστεί να δεχτεί σημεία λύσης, που σε άλλες συνθήκες ούτε η Αθήνα ούτε η Λευκωσία θα αποδέχονταν» (Κύρα Αδάμ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: «Πάρα πολλά θα εξαρτηθούν, όμως, από το περιεχόμενο του σχεδίου λύσης, το οποίο θα καταθέσει στο τραπέζι των διακοινοτικών συνομιλιών ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αμέσως μετά τις τουρκικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Η Αθήνα φοβάται μήπως είναι τόσο απαράδεκτο, που υποχρεώσει τον πρόεδρο Κληρίδη να το αρνηθεί». (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ)

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ: «Ο προγραμματισμένος για το άμεσο μέλλον θρίαμβος του "Αττίλα" θα είναι ταυτόχρονα θρίαμβος της αμερικανικής διπλωματίας. Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν το 1974 τη χούντα, για να θέσουν υπό το στρατηγικό τους έλεγχο την Κύπρο και να ενισχύσουν το ρόλο της Τουρκίας και το δικό τους στην Ανατολική Ευρώπη... Σήμερα οι ΗΠΑ φτάνουν στο θρίαμβο του "Αττίλα", έχοντας εξασφαλίσει τη διεθνή νομιμοποίηση της λύσης που προωθούν και τη σταθερή υποστήριξη της ελληνικής πλευράς» (Γ. Κύρτσος -ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ