Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια

«Τίποτε δεν έχει αλλάξει, λοιπόν, στη Μόσχα. Οταν ήρθαν αντιμέτωπες με μια ατιμωτική σύλληψη ομήρων, οι ρώσικες αρχές αντέδρασαν "α λα σοβιετικά". Η επιδρομή που έκαναν, το πρωί του Σαββάτου, στο θέατρο της Μόσχας, όπου περίπου πενήντα Τσετσένοι τρομοκράτες κρατούσαν ομήρους περίπου 800 ανθρώπους, εξελίχθηκε σε σφαγή.

Τα πάντα σ' αυτή την υπόθεση θυμίζουν τη σοβιετική εποχή...

...Αδιαφάνεια, μυστικοπάθεια, κρατικά ψέματα, χειραγώγηση της κοινής γνώμης, απόλυτη περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής: η σφραγίδα του σοβιετισμού είναι εδώ...».

Αυτά γράφει η εφημερίδα «Λε Μοντ», με αφορμή τα πρόσφατα, τραγικά γεγονότα στη Μόσχα. Γραφόμενα, τα οποία βρήκαν και εγχώριους, πρόθυμους μιμητές. Κι ας είναι η αλήθεια ριζικά διαφορετική. Κι ας βάζουν ετσιθελικά το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω. Κι ας σκέφτεται καθημερινά πλέον ο κάθε άνθρωπος στον πλανήτη μας, πόσο δραματικά έχουν χειροτερέψει τα πράγματα σε όλον τον κόσμο, μετά τις ανατροπές των σοσιαλιστικών καθεστώτων της Ευρώπης.

Ισως, όμως, το τελευταίο, να αποτελεί και μια βασική αιτία του συνεχιζόμενου και εντεινόμενου αντικομμουνισμού και της συκοφάντησης του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ