Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Αντιδρούν στο ξεπούλημα οι εργαζόμενοι

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) ενάντια στις πρώτες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του Ιδρύματος. Παρά τις προσπάθειες κυβέρνησης και συμβιβασμένων συνδικαλιστών, πολλοί εναντιώνονται, αποκαλύπτοντας τις συνέπειες τού εγχειρήματος για τους ίδιους, την εθνική οικονομία και τους πελάτες.

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο μετατρέπει το ΤΤ σε ΑΕ. Ακολούθως, ετοιμάζεται η εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο ή και η απευθείας πώληση τμήματός του σε ενδιαφερόμενους μεγαλοτραπεζίτες.

Από την άλλη, εκατοντάδες υπάλληλοι υπέγραψαν και υπογράφουν κείμενο υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του Οργανισμού. Εκεί καταγγέλλουν την προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ηγεσία του Συλλόγου Εργαζομένων «που όχι μόνο δεν προέβαλε καμιά διαφωνία, αλλά όπως αποδεικνύεται από τη μέχρι τώρα στάση του, συναινεί σιωπηρά στο ξεπούλημα».

Επισημαίνουν ότι ο ισχυρισμός της κυβέρνησης («να μετατραπεί σε ΑΕ για να ανταποκριθεί καλύτερα στον ανταγωνισμό»), δε στέκει. Οτι είναι κερδοφόρα και υγιής επιχείρηση που προσφέρει πολλά στην εθνική οικονομία. Οτι η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για ξεπούλημα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, κρατικών υπηρεσιών με σημαντική προσφορά στο λαό, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι επιταγές του παγκόσμιου τραπεζικού κατεστημένου και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Σημειώνουν πως το ΤΤ - ΑΕ, θα μετατραπεί «σε έναν σκληρό κερδοσκοπικό τραπεζικό οργανισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εκατομμύρια των μικροκαταθετών του και τους εργαζομένους του. Για τους τελευταίους, οι συνέπειες φαίνονται ήδη: Το νομοσχέδιο ορίζει ότι τα καταστήματα του ΤΤ μπορεί να λειτουργούν και το απόγευμα. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την ανατροπή του ωραρίου των τραπεζοϋπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ